Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Dit is waarom Apple de MacBook Pro 2021 niet presenteerde

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
MacBook Pro 2021 concept


Lees verder na de advertentie

Alles wijst erop dat Apple plannen had om tijdens de WWDC een nieuwe MacBook Pro 2021 te presenteren, maar een onthulling bleef uit. Maar wat was de oorzaak – en wanneer mogen we de nieuwe MacBook Pro 2021 nu verwachten?

Waar blijft de MacBook Pro?

Er gingen veel geruchten dat Apple de MacBook Pro zou onthullen tijdens de WWDC. Dat gebeurde niet, maar de zogeheten leakers waren wel degelijk goed geïnformeerd. In de metadata die Apple bij de YouTube-video van de WWDC heeft geplaatst, zijn de tags ‘m1x’ en ‘M1X MacBook Pro’ te zien.

Van de nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro wordt verwacht dat ze zijn uitgerust met de opvolger van de M1-chip, die mogelijk de M1X heet. De tags worden toegevoegd door de uploader van de YouTube-video, dus zelfs bij Apple was er iemand die dacht dat de MacBook Pro zou worden aangekondigd.

Waarom bleef een onthulling uit?

Dat gebeurde niet, en DigiTimes zegt te weten waarom. De Taiwanese nieuwssite – die zich doorgaans baseert op bronnen uit de toeleveringsketen – zegt dat een tekort aan onderdelen voor mini-led de oorzaak is geweest voor een vertraging in de productie. Mini-led is de schermtechniek die voor de nieuwe MacBooks wordt gebruikt. De nieuwste iPad Pro 2021 heeft deze al.


kooptip

Door het tekort kan de productie van de MacBook Pro 2021 pas in het derde kwartaal van start gaan, schrijft DigiTimes. Aanvankelijk hoopte Apple de MacBook Pro-modellen al in het tweede kwartaal te kunnen produceren.

Dat de MacBook Pro 2021 is vertraagd, heeft dus niet te maken met het nijpende chiptekort, waar makers van laptops en gameconsoles mee kampen. Apple gebruikt modernere chips die chipfabrikanten nog gewoon kunnen produceren.

Wanneer verschijnt de MacBook Pro 2021?

De productie van de MacBook Pro lijkt dus in het derde kwartaal van 2021 te starten. Dat klinkt misschien ver weg, maar het derde kwartaal begint over een paar weken: in juli.

Het is onduidelijk wanneer Apple de MacBooks precies lanceert. Op z’n vroegst dus in juli, maar het is voor de tech-gigant ongebruikelijk om midden in de zomer met een nieuw Apple-product aan te zetten. Zeker als het om een spectaculaire upgrade gaat, wat de MacBook Pro zonder meer is.

Mogelijk wacht Apple tot het volgende event in september of oktober. In de komende weken horen we ongetwijfeld meer. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: DigiTimes