Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone iPhone 11 iPhone 11 Pro iPhone 2019 keynote

Wanneer komt de nieuwe iPhone uit?

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties


Lees verder na de advertentie

Update donderdag 29 augustus: de datum die we als ijkpunt nemen voor de keynote, 10 september, blijkt inderdaad te kloppen. Apple heeft zojuist de uitnodigingen verstuurd. Dat maakt dat de andere genoemde data in dit artikel nu nóg plausibeler zijn!


De nieuwe iPhone komt eraan! Officieel heeft Apple er nog niets over bekendgemaakt, maar het kán niet anders. Er is al behoorlijk wat naar buiten gekomen over het nieuwe toestel. En wanneer komt de nieuwe iPhone uit? Dat kunnen we vrij nauwkeurig voorspellen.

Eerst de aankondiging – Apple-event

De nieuwe iPhone wordt altijd gepresenteerd tijdens een keynote in september. Althans: dat is zo sinds de presentatie van de iPhone 5 in 2012 en mag je zeven jaar later dus echt wel een traditie noemen.

De iPhone keynote vindt eigenlijk altijd plaats in de tweede week van september en dan bij voorkeur op een dinsdag. Dat zou betekenen dat de keynote dit jaar op 10 september valt. Dat is helemaal in lijn met de datum die Apple per ongeluk lekte via een screenshot in de iOS 13-bèta.


kooptip

Vorig jaar vormde overigens een uitzondering op de regel. De iPhone keynote was toen op woensdag 12 september. Waarschijnlijk omdat 11 september nog altijd gevoelig ligt, zeker in Amerika. We verwachten dus dat de keuze voor de woensdag eenmalig was.

Wanneer komt de nieuwe iPhone uit?

Dan is het een kwestie van verder rekenen. Meestal kun je de nieuwe toestellen op de vrijdag direct na de keynote bestellen. Dat is vrijdag 13 september. Het duurt dan nog een week voordat de iPhone bij je thuis wordt bezorgd en in de winkels ligt: vrijdag 20 september is de dag.

De planning die wij verwachten in het kort:

  • Keynote: dinsdag 10 september.
  • Pre-order: vrijdag 13 september.
  • Officiële release-datum: vrijdag 20 september.

Nederland en België behoren de laatste jaren standaard tot de groep landen waar de iPhone als eerst verschijnt, dus daarin verwachten we geen vertraging.

iPhone 2019

We verwachten dat Apple dit jaar drie nieuwe iPhones uitbrengt. Ten eerste een 6,1-inch instapmodel met lcd-scherm en een dubbele camera – als opvolger van de iPhone XR. Dit toestel heet de iPhone 11 of iPhone XR 2019. Daarnaast is er nog een 5,8-inch premium-model met oled-scherm en een drievoudige camera – de iPhone 11 Pro. Dit toestel is er ook nog in een groter formaat, de 6,5-inch iPhone 11 Pro Max. Deze toestellen zijn de opvolgers van de iPhone XS (Max). Alle namen zijn overigens nog onder voorbehoud.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!