Terug naar Zet maar in je agenda: op deze datum organiseert Apple WWDC 2019
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zet maar in je agenda: op deze datum organiseert Apple WWDC 2019

Door Koen van Ekeren13 februari 2019 10:312 min. leestijd0

Zet maar alvast in je agenda: op maandag 3 juni organiseert Apple zijn Worldwide Developers Conference (WWDC) en presenteert het iOS 13 en macOS 10.15. De data voor de ontwikkelaarsconferentie zijn nog niet officieel bevestigd, maar door een lek lijkt de WWDC 2019 datum een zekerheidje.

WWDC producten

Wanneer is WWDC 2019?

WWDC staat altijd in het teken van nieuwe software en vindt traditioneel begin juni plaats. Apple presenteert dan de nieuwe besturingssystemen voor de iPhone, iPad, Mac, Apple TV en Apple Watch. Dit jaar zou het gaan om iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 en tvOS 13.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Het Convention Center in San Jose (Californië) is het decor van de ontwikkelaarsconferentie. Nieuwssite MacRumors spiekte in de interne evenementenkalender van San Jose en merkte op dat WWDC 2019 zeer waarschijnlijk plaatsvindt van 3 tot 7 juni.

wwdc datum

Op donderdag 6 juni heeft Apple namelijk in het Discovery Meadows-Park een evenement op de planning staan, genaamd ‘Team San Jose 2019 WWDC’. Het is zeer aannemelijk dat het gaat om het muziekfeest WWDC Bash, waarvoor Apple een vergunning nodig heeft. Vorig jaar organiseerde Apple dit feest ook al op de donderdag van de WWDC-week.

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

Daarnaast zou een bron hebben bevestigd dat er in die week een groot evenement plaatsvindt. Intussen zijn de tweede en vierde week van juni in het Convention Center volgeboekt. Het kan dus bijna niet missen dan dat WWDC 2019 op maandag 3 juni van start gaat en eindigt op vrijdag 7 juni, al heeft Apple natuurlijk nog steeds de vrijheid om uit te wijken naar een andere week.

Vorig jaar kwam MacRumors op vergelijkbare wijze al vroegtijdig achter de WWDC datum. Dit keer zijn de bewijzen nog concreter, want de kalender bevat vermeldingen naar WWDC en Apple. Inmiddels zijn die geschrapt, maar het evenent op 6 juni staat nog steeds in de lijst met ‘Team San Jose’ als organisator.

Wanneer maakt Apple de WWDC 2019 datum bekend?

Dat duurt nog even; meestal verstuurt Apple de uitnodiging van WWDC pas na april en vorig jaar zelfs pas op 22 mei. Aan het begin van WWDC houdt Apple de keynote. We verwachten dat dit op maandagavond 3 juni is, om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Dit moet je weten van iOS 13
Bekijk dit dossier
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar