Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zet maar in je agenda: op deze datum organiseert Apple WWDC 2019

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
WWDC 2019 voorspellingen


Lees verder na de advertentie

Zet maar alvast in je agenda: op maandag 3 juni organiseert Apple zijn Worldwide Developers Conference (WWDC) en presenteert het iOS 13 en macOS 10.15. De data voor de ontwikkelaarsconferentie zijn nog niet officieel bevestigd, maar door een lek lijkt de WWDC 2019 datum een zekerheidje.

Wanneer is WWDC 2019?

WWDC staat altijd in het teken van nieuwe software en vindt traditioneel begin juni plaats. Apple presenteert dan de nieuwe besturingssystemen voor de iPhone, iPad, Mac, Apple TV en Apple Watch. Dit jaar zou het gaan om iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 en tvOS 13.

Het Convention Center in San Jose (Californië) is het decor van de ontwikkelaarsconferentie. Nieuwssite MacRumors spiekte in de interne evenementenkalender van San Jose en merkte op dat WWDC 2019 zeer waarschijnlijk plaatsvindt van 3 tot 7 juni.

wwdc datum


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Op donderdag 6 juni heeft Apple namelijk in het Discovery Meadows-Park een evenement op de planning staan, genaamd ‘Team San Jose 2019 WWDC’. Het is zeer aannemelijk dat het gaat om het muziekfeest WWDC Bash, waarvoor Apple een vergunning nodig heeft. Vorig jaar organiseerde Apple dit feest ook al op de donderdag van de WWDC-week.

Daarnaast zou een bron hebben bevestigd dat er in die week een groot evenement plaatsvindt. Intussen zijn de tweede en vierde week van juni in het Convention Center volgeboekt. Het kan dus bijna niet missen dan dat WWDC 2019 op maandag 3 juni van start gaat en eindigt op vrijdag 7 juni, al heeft Apple natuurlijk nog steeds de vrijheid om uit te wijken naar een andere week.

Vorig jaar kwam MacRumors op vergelijkbare wijze al vroegtijdig achter de WWDC datum. Dit keer zijn de bewijzen nog concreter, want de kalender bevat vermeldingen naar WWDC en Apple. Inmiddels zijn die geschrapt, maar het evenent op 6 juni staat nog steeds in de lijst met ‘Team San Jose’ als organisator.

Wanneer maakt Apple de WWDC 2019 datum bekend?

Dat duurt nog even; meestal verstuurt Apple de uitnodiging van WWDC pas na april en vorig jaar zelfs pas op 22 mei. Aan het begin van WWDC houdt Apple de keynote. We verwachten dat dit op maandagavond 3 juni is, om 19:00 uur Nederlandse tijd.