Terug naar 'Op deze datum presenteert Apple mogelijk iOS 12, iPad X en iPhone SE 2'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Op deze datum presenteert Apple mogelijk iOS 12, iPad X en iPhone SE 2'

Door Koen van Ekeren19 februari 2018 11:112 min. leestijd0

Het is een evenement dat menig Apple-liefhebber rood omcirkelt in de agenda: de World Developers Conference (WWDC). Wanneer WWDC 2018 plaatsvindt is nog niet officieel bekend, maar de kans is groot dat dit tussen 4 tot en 8 juni is. Dit ontdekte nieuwssite MacRumors.

interessantste aankondigingen

Wanneer is WWDC 2018?

WWDC staat vooral bekend als de plek waar Apple de nieuwste versies van zijn besturingssystemen onthult. Dit jaar zijn dat iOS 12, macOS 10.14 en de nieuwste versies van tvOS en watchOS. Steeds vaker verrast Apple met een grote hardware-aankondiging. In 2017 deed Apple bijvoorbeeld de nieuwe iPad Pro uit de doeken.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Op basis van een betrouwbare bron meldt MacRumors dat de ontwikkelaarsconferentie net als vorig jaar plaatsvindt in het Convention Center in Californië. Vervolgens ontdekte de nieuwssite dat het McEnery Convention Center al bijna is volgeboekt in juni, de maand dat Apple traditiegetrouw de WWDC houdt. Alleen in de week van 4 tot en met 8 juni is er nog ruimte vrij.

Grote kans dus dat WWDC 2018 van 4 tot 8 juni is, maar pak je rode pen er nog niet bij. Het is immers nog niet zeker dat de WWDC voor het tweede opeenvolgende jaar terugkeert naar het McEnery Convention Center. Bovendien kan het zijn dat Apple de ruimte gelijktijdig deelt met andere evenementen, al lijkt dit niet waarschijnlijk.

Wanneer maakt Apple datum WWDC 2018 bekend?

Dat duurt waarschijnlijk nog even; meestal maakt Apple de datum in april bekend. Vorig jaar deed Apple dat al op 16 februari. Dit was echter veel eerder dan gebruikelijk, waarschijnlijk vanwege de nieuwe locatie. Tussen 2003 en 2016 vond de conferentie steeds plaats in het Moscone Center in San Francisco.

iOS 12, iPhone SE 2 en iPad X

Eén van de spannendste onderdelen van WWDC 2018 is ongetwijfeld de presentatie van iOS 12, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad. Dankzij verschillende (betrouwbare) geruchten weten we al een beetje welke nieuwe functies er naar de iPhone en iPad komen. Lees ze in ons iOS 12 dossier.

Daarnaast presenteert Apple waarschijnlijk ook nieuwe producten. Welke dat zijn, is nog onduidelijk. Er wordt al langer gesproken over een iPhone SE 2, maar ook een iPad met Face ID is mogelijk. Beide productcategorieën worden vaak in het voorjaar geüpdatet. Daarnaast was er ook sprake van een nieuwe 13-inch MacBook ter vervanging van de MacBook Air.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar