Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

'Op deze datum presenteert Apple mogelijk iOS 12, iPad X en iPhone SE 2'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Datum iPhone 12-event


Lees verder na de advertentie

Het is een evenement dat menig Apple-liefhebber rood omcirkelt in de agenda: de World Developers Conference (WWDC). Wanneer WWDC 2018 plaatsvindt is nog niet officieel bekend, maar de kans is groot dat dit tussen 4 tot en 8 juni is. Dit ontdekte nieuwssite MacRumors.

Wanneer is WWDC 2018?

WWDC staat vooral bekend als de plek waar Apple de nieuwste versies van zijn besturingssystemen onthult. Dit jaar zijn dat iOS 12, macOS 10.14 en de nieuwste versies van tvOS en watchOS. Steeds vaker verrast Apple met een grote hardware-aankondiging. In 2017 deed Apple bijvoorbeeld de nieuwe iPad Pro uit de doeken.

Op basis van een betrouwbare bron meldt MacRumors dat de ontwikkelaarsconferentie net als vorig jaar plaatsvindt in het Convention Center in Californië. Vervolgens ontdekte de nieuwssite dat het McEnery Convention Center al bijna is volgeboekt in juni, de maand dat Apple traditiegetrouw de WWDC houdt. Alleen in de week van 4 tot en met 8 juni is er nog ruimte vrij.

Grote kans dus dat WWDC 2018 van 4 tot 8 juni is, maar pak je rode pen er nog niet bij. Het is immers nog niet zeker dat de WWDC voor het tweede opeenvolgende jaar terugkeert naar het McEnery Convention Center. Bovendien kan het zijn dat Apple de ruimte gelijktijdig deelt met andere evenementen, al lijkt dit niet waarschijnlijk.

Wanneer maakt Apple datum WWDC 2018 bekend?


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Dat duurt waarschijnlijk nog even; meestal maakt Apple de datum in april bekend. Vorig jaar deed Apple dat al op 16 februari. Dit was echter veel eerder dan gebruikelijk, waarschijnlijk vanwege de nieuwe locatie. Tussen 2003 en 2016 vond de conferentie steeds plaats in het Moscone Center in San Francisco.

iOS 12, iPhone SE 2 en iPad X

Eén van de spannendste onderdelen van WWDC 2018 is ongetwijfeld de presentatie van iOS 12, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad. Dankzij verschillende (betrouwbare) geruchten weten we al een beetje welke nieuwe functies er naar de iPhone en iPad komen. Lees ze in ons iOS 12 dossier.

Daarnaast presenteert Apple waarschijnlijk ook nieuwe producten. Welke dat zijn, is nog onduidelijk. Er wordt al langer gesproken over een iPhone SE 2, maar ook een iPad met Face ID is mogelijk. Beide productcategorieën worden vaak in het voorjaar geüpdatet. Daarnaast was er ook sprake van een nieuwe 13-inch MacBook ter vervanging van de MacBook Air.