Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Ook iPhone SE 2 wordt een verkoophit’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Wanneer iPhone SE 2


Lees verder na de advertentie

Compact, snel en goedkoop: met deze kenmerken groeide de iPhone SE uit 2016 uit tot misschien wel de populairste iPhone ooit. Liefhebbers van de SE hopen al jaren op een opvolger en het lijkt er sterk op dat er een iPhone SE 2 in de maak is. De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple hoge ogen gooit met het toestel.

Net zo populair

Naar verwachting komt de iPhone SE 2 in maart volgend jaar uit. Kuo voorspelt dat het toestel in 2020 ten minste 20 miljoen keer wordt verkocht. In een optimistisch scenario kan het oplopen tot 30 miljoen exemplaren. Daarmee zou de SE 2 niet onderdoen voor zijn voorganger, die in het eerste jaar ongeveer 20 miljoen keer werd verkocht.

Dankzij geruchten is er al veel bekend over het toestel. De SE 2 zou niet zo compact zijn als zijn voorganger; qua ontwerp is het een kopie van de iPhone 8. Dit betekent dat de iPhone SE 2 een groter formaat heeft, met daarop een lcd-scherm van 4,7 inch, in plaats van 4.

Aan de achterkant heeft de iPhone SE een enkele cameralens en je ontgrendelt het toestel nog steeds met je vingerafdruk: Touch ID. Aan de binnenkant is het instapmodel verrijkt met de nieuwste technologie. Het toestel zou draaien op dezelfde A13-chip die in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro zitten, die Apple onlangs uitbracht.


kooptip

Het interessantste van alles is nog de iPhone SE 2 prijs. Verwacht wordt dat Apple er 399 dollar voor wil vragen. In euro’s is dat wat meer. In Nederland kun je dan een prijskaartje van ongeveer 480 euro verwachten. Daarmee zou de iPhone SE 2 goedkoper zijn dan de goedkoopste iPhone van dit moment: de iPhone 8. Die heeft een vanafprijs van 539 euro.

Wanneer iPhone SE 2?

De iPhone SE 2 lijkt het perfecte toestel te zijn voor wie graag een iPhone wil, maar niet veel geeft om de nieuwste technologie. Zeker als je nu een iPhone 7 of ouder hebt, wordt het straks interessant om te upgraden naar de SE. Kun je niet wachten en wil je weten wanneer iPhone SE 2 verschijnt? Kuo rekent op een release in het voorjaar van 2020. Het lijkt ons het meest aannemelijk dat dit in maart gaat gebeuren; in deze maand kwam ook de eerste SE uit .

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws over nieuwe iPhones? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors