Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Wanneer verschijnt iOS 15?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
ios 15


Lees verder na de advertentie

Gisteren heeft Apple iOS 15 aangekondigd, met allerlei gave nieuwe functies. Wat dacht je van een Focus-modus en verbeterde notificaties? Die wil je natuurlijk zo snel mogelijk uitproberen! Wanneer iOS 15 voor iedereen is te installeren? Je hebt nog even geduld nodig.

Wanneer iOS 15?

Apple heeft nu nog geen concrete datum gegeven. Ze houden het vooralsnog op ‘dit najaar’. Kijken we naar de iOS-releases van de afgelopen jaren, dan zal dat medio september zijn.

  • iOS 14: 16 september (woensdag)
  • iOS 13: 19 september 2019 (donderdag)
  • iOS 12: 17 september 2018 (maandag)
  • iOS 11: 19 september 2017 (dinsdag)
  • iOS 10: 13 september 2016 (dinsdag)
  • iOS 9: 23 september 2015 (woensdag)

Waarschijnlijk vertelt Apple ons de definitieve datum tijdens het event waarop ook de nieuwe iPhone 13 wordt. Duurt dat je te lang? Er is een mogelijkheid om de software eerder uit te proberen, nog voor de iOS 15 release date.

iOS 15 bèta

Voordat iOS 15 officieel te downloaden is, wordt de software nog druk getest middels beta-versies. In de eerste plaats zijn er de ontwikkelaarsbèta’s. Die mogen alleen uitgeprobeerd worden door ontwikkelaars die een betaalde licentie hebben bij Apple. Een select gezelschap dus, met mensen die zelf ervaring hebben met het maken van software. Deze bèta is gisteren verschenen, direct na de keynote.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Interessanter voor het grote publiek is de publieke beta – door Apple ook ‘openbare bèta voor iOS-gebruikers’ genoemd. Apple heeft al beloofd dat de iOS 15 bèta in juli verschijnt. Tegen die tijd heeft de eerste groep testers de grootste problemen al uit de software gevist. Wil je meedoen aan deze bèta, dan moet je je wel realiseren dat deze software soms wat eigenaardigheden kan bevatten – het is en blijft een test.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!