Terug naar Wall Street: Apple groter dan Microsoft
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wall Street: Apple groter dan Microsoft

Door Redactie iCreate27 mei 2010 14:002 min. leestijd0

Apple is grootser dan Microsoft, laat er geen twijfel over bestaan. Dit is niet alleen mijn persoonlijke mening, de aandelenbeurs op Wall Street is het met me eens. Wat is er gebeurd? Apple sloot de gisteren de beursdag af met een hogere marktwaarde dan Microsoft.

Een hogere marktwaarde klinkt nogal vraag, het is een onderwerp dat je alleen bespreekt met een grafische rekenmachine in de hand. Maar ik ga toch proberen een en ander te verduidelijken. Je berekent de marktwaarde van Apple als volgt: veeg alle vrij te verhandelen Apple-aandelen op een hoop en vermenigvuldig dit getal met de actuele waarde van 1 aandeel. Gistermiddag kostte een stukje Apple maar liefst 244,13 dollar. De totale (markt)waarde van Apple kwam daarmee uit op 222 miljard dollar. Dat terwijl alle Microsoft-aandelen bij elkaar ‘maar’ 219 miljard kosten.

Voila, Apple is drie miljard dollar meer waard dan Microsoft. Apple is volgens de aandelenbeurs nu de grootste computerfabrikant ter wereld. Van alle bedrijven op de beurs staat Apple nu zelfs op nummer twee, alleen Exxon is groter (278 miljard dollar), maar dat is een oliegigant.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple loopt 3 miljard dollar uit op Microsoft

Is Apple nu officieel beter dan Microsoft? Dat is natuurlijk een inkoppertje. Op financiële fronten blijft Microsoft echter de winnaar. De omzet van Microsoft was in 2009 fors hoger: 58,4 miljard dollar, terwijl Apple op 36,5 miljard dollar bleef steken. De winst van de Windows-jongens was afgelopen jaar ook bijna drie keer meer dan die bij Apple: 14,5 miljard tegenover 5,7 miljard.

Microsoft blijft Apple op het gebied van omzet en winst dus flink voor, maar onze marktwaarde is hoger. Take that Microsoft!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar