Terug naar Hackers stelen 150 miljoen gebruikersnamen en wachtwoorden van MyFitnessPal
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hackers stelen 150 miljoen gebruikersnamen en wachtwoorden van MyFitnessPal

Door Koen van Ekeren30 maart 2018 10:162 min. leestijd0

De populaire voedings- en fitnessapp MyFitnessPal is getroffen door een enorm data-lek. Hierbij zijn de persoonlijke gegevens van 150 miljoen gebruikers ontvreemd. Dit meldt Under Armour, het bedrijf achter de app.

myfitnesspall wachtwoorden gestolen

Wachtwoorden MyFitnessPal gestolen

Bij de gestolen gegevens gaat het om gebruikersnamen, e-mailadressen en gehashte wachtwoorden. Andere gevoelige informatie, zoals burgerservicenummers en creditcardgegevens, zijn niet door de hackers buitgemaakt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een gehasht wachtwoord is geen platte tekst, maar een gecodeerde versie van het wachtwoord. De hackers van MyFitnessPal hebben de wachtwoorden van de gebruikers daardoor niet meteen in handen. Toch zijn ze met met behulp van speciale technieken en de rekenkracht van computers in vaak staat om vrijwel alle gehackte wachtwoorden te ontcijferen – en daar hebben ze meestal niet meer dan een paar uur voor nodig.

Under Armour raadt het gebruikers dan ook dringend aan hun wachtwoorden direct aan te passen. Via e-mail en in-app-berichten zijn zij op de hoogte gesteld. Wie achter de hack zit, is nog onbekend. Daar doet het bedrijf in samenbewerking met beveiligingsdiensten momenteel onderzoek naar.

Zijn mijn wachtwoorden gestolen?

Het is zeker niet de eerste (en ook niet de laatste) keer dat hackers een grote hoeveelheid wachtwoorden ontfutselen. Inmiddels liggen wereldwijd zeker 1,4 miljard account-gegevens op straat, waarvan 3,3 miljoen e-mailadressen en wachtwoorden van Nederlanders. Dit meldt het AD vandaag.

Een hacker heeft deze gegevens verzameld en maakt ze vandaag toegankelijk via een zoekmachine. In de zoekmachine zijn de eerste twee tekens van een e-mailadres en de eerste drie van het wachtwoord zichtbaar, zodat je kunt zien welke van jouw wachtwoorden op straat liggen.

Het initiatief van de hacker, die zichzelf d0gberry noemt, is vergelijkbaar met de website Have I Been Pwned. Ook deze website beschikt over een enorme wachtwoorddatabase. Door je e-mailadres in te voeren zie je direct welke gegevens in ieder geval van je zijn onderschept. Meer over deze website lees je in onze iTip:

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar