Terug naar Waarom de kleine iPad Pro beter is dan de grote
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waarom de kleine iPad Pro beter is dan de grote

Door Laura Grootaarts24 maart 2016 10:493 min. leestijd0

Afgelopen maandag heeft Apple tijdens de keynote de nieuwe 9,7-inch iPad Pro aangekondigd. Hij is vergeleken met de eerdere iPad Pro een stuk goedkoper en kleiner, maar dat wil niet zeggen dat hij schril afsteekt bij zijn grotere broer. In veel opzichten zijn de twee elkaars gelijke en sterker nog: er zijn gebieden waarop de kleine iPad Pro duidelijk beter presteert dan de grote. We hebben de opvallendste pluspunten van de nieuwe 9,7-inch iPad Pro hieronder voor je verzameld.

iPad Pro

Camera

De opvallendste verschillen tussen de kleine en de grote iPad Pro hebben te maken met de camera-specificaties. De nieuwe iPad Pro heeft een 12-megapixel iSight-camera, terwijl de oude blijft steken op 8 megapixel. Voor het eerst tref je op de iPad ook een flitser aan: een True Tone-flitser die door het combineren van wit- en amberkleurige led’s zorgt voor een betere witbalans, zodat mensen niet als zombies op de foto staan. Ook de FaceTime-camera heeft een opknapbeurt gehad: de nieuwe iPad Pro heeft een 5 megapixel-camera met Retina-flits, de oude heeft een 1,2 megapixel-camera zonder flits.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

iPad Pro

De 9,7-inch iPad Pro heeft bovendien een gave functie overgenomen van de iPhone 6s: je kunt er Live Photos mee maken – foto’s met een klein filmpje eromheen, zodat je altijd weer de sfeer van het moment kunt proeven. Over film gesproken, de nieuwe iPad Pro doet het ook goed als we het hebben over videomateriaal. Het is mogelijk om 4K-opnames te maken en slowmotionvideo’s komen voortaan stukken beter uit de verf. Klein nadeel van al dat camerageweld: de kleine iPad Pro heeft nu ook een camera die iets uitsteekt, zoals ook bij de huidige iPhone het geval is.

Beeldscherm

De 9,7-inch iPad Pro heeft een bredere kleurweergave en daarnaast nog iets compleet nieuws: het True Tone-display. Dit scherm meet de helderheid en temperatuur van het omgevingslicht en past het display hierop aan. Dat betekent dus dat hetzelfde plaatje bij fel zonlicht heel anders wordt weergegeven dan ’s avonds in de slaapkamer. Wij zijn heel benieuwd hoe dit in de praktijk gaat uitpakken. Is de 9,7-inch iPad Pro eindelijk dé iPad die we ook in fel zonlicht kunnen gebruiken, zoals dat bijvoorbeeld ook met een e-reader kan?

Siri luistert beter

Het is een klein maar grappig verschil: op de kleine iPad Pro reageert Siri te allen tijde op het commando ‘Hé Siri’. Je hoeft je iPhone hiervoor niet eens aan te raken. Bij de grote iPad Pro werkt dit commando alleen als je de iPad aan de lader hebt liggen. Beide iPad Pro’s hebben een A9-processor en een M9-coprocessor, dus het is onduidelijk waardoor het verschil veroorzaakt wordt.

En verder …

Daarnaast zijn er nog wat kleine maar fijne verschillen. Zo is de kleine iPad Pro ook beschikbaar in de roségouden kleur. Ook qua opslagcapaciteit is er een extra variant: het model met wifi en 4G is er nu ook met 32GB, terwijl de grote iPad Pro is uitgerust met op zijn minst 128GB. Kies je voor een model met wifi en 4G? Dan heeft de nieuwe iPad Pro nog een voordeel: LTE Advanced, waarmee je gebruikmaakt van supersnelle 4G-netwerken.

iPad Pro 9,7

Voor de volledigheid moeten we aan dit verhaal toevoegen dat de 9,7-inch iPad Pro de 12,9-inch iPad Pro niet in werkelijk alle opzichten verslaat. Zo draait de processor op een iets lagere kloksnelheid, maar in de praktijk merk je daar weinig van. Daarnaast heeft de 9,7-inch variant maar 2 GB werkgeheugen, de grote heeft 4 GB, maar daarmee moet ook een veel groter scherm worden aangestuurd. Dus van grote prestatieverschillen is geen sprake.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar