Terug naar Waarom is HDMI niet ingebouwd bij iPad 2?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waarom is HDMI niet ingebouwd bij iPad 2?

Door Redactie iCreate9 maart 2011 13:381 min. leestijd3

Bij de onthulling van de iPad 2 toonde Apple de Digital AV Adapter, een €39 kostende dockconnector-naar-HDMI-kabel. Waarom heeft Apple de HDMI-poort niet simpelweg in de iPad 2 verwerkt? Dat zou zoveel makkelijker zijn. Chris Alexander heeft het antwoord.

Ruimte
Van ruimtegebrek is geen sprake. De iPad 2 is 8,8 mm dik en een HDMI-aansluiting is slechts 4,55 mm hoog. De poort pást dus wel.

Geld
De grote reden is geld. Geld dat Apple moet betalen om de HDMI-technologie te mogen gebruiken. Is HDMI duur? Wel als je 15 miljoen iPads gaat verkopen. De HDMI-licensie kost tienduizend dollar per jaar, dat valt dus nog wel mee. Vervolgens moet Apple royalty betalen per apparaat dat wordt verkocht; 15 cent voor elke iPad. Dit lijkt weinig, maar vermenigvuldig het met 15 miljoen en je hebt een kostenpost van 2,25 miljoen dollar. Geld dat Apple liever in eigen zak houdt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Marge
Maar hoe zit het met de royalty’s van Apple’s HDMI-kabel? Die moet Apple ook betalen, maar zullen lager uitvallen. Stel dat tien procent van de iPad 2-klanten de kabel koopt. Dan moet Apple $ 225.000 afdragen voor de HDMI-licensie. Dit kan de marge van de Digital AV Adapter wel leien.

Bedankt voor de uitleg Chris! Wij zijn weer een stukje wijzer.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Vincent
Lezer
Vincent

Slimme zet van Apple.

Wilco
Lezer
Wilco

Tja, er zal ook vast wel over nagedacht zijn op de R&D afdeling.
Alles gaat toch altijd al via een Dock-connector?!
Wellicht wat minder handig voor bij de TV zo’n kabeltje, maar er komen (zijn) ook Dock’s verkrijgbaar met AV-aansluitingen.

PB
Lezer
PB

Natuurlijk is geld een issue. Een even zo belangrijk issue wordt te vaak vergeten. Waarom geen HDMI poort, Waarom geen USB, Waarom geen SD. Het simpele antwoord is dat dit totaal tegen de principes van Steve Jobs en co druist. (En ook de reden waarom camera’s zo laat ondersteund zijn) – USB Storage is onzin, gebruik een online service – Local storage (bijv. iTV) is onzin, komt streaming binnen – etc Reden hiervoor is puur esthetisch. Het doet afbreuk aan het ontwerp van het device. Veel knoppen en poorten zijn lelijk (hoeveel mooie USB hubs zijn er?) Het device moet… Lees meer »