Terug naar Waarom iedereen bang is voor Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waarom iedereen bang is voor Apple

Door Redactie iCreate6 mei 2010 13:042 min. leestijd0

Het merk Apple; de fans dragen het op handen, maar de rest van de wereld is er bang voor. Tot deze bloedserieuze conclusie komt Brett Arends, columnist van Wall Street Journal en schrijver van het boek Storm Proof Your Money.

Apple was altijd het merk waar iedereen van hield, dit is verandert in een merk waar iedereen bang voor is. Volgens Arends zijn beleggers bang om Apple niet in hun portefeuille te hebben. De waarde van de aandelen gaat namelijk door het dak, mede dankzij de positieve verkoopcijfers van de iPad. Vijf jaar geleden was een stukje Apple nog 35 dollar waard, tegenwoordig kost zo’n aandeel meer dan 250 dollar. Daar moet je als belegger toch gebruik van maken?

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple’s – niet altijd charmante – CEO: Steve Jobs

Journalisten zijn volgens Arends ook bang voor dit merk. Neem Jason Chen, redacteur bij Gizmodo, hij kreeg het prototype iPhone 4G in handen. Apple nam de rol van grote boze wolf aan en schakelde de politie in. Deze trapten op hun beurt de voordeur van Chen in en doorzochten zijn huis en computer.

Dan ligt Amazon, het bedrijf achter de Kindle e-reader, ’s nachts ook nog eens wakker door Apple. Niet alleen is de iPad de grootste concurrent van de Kindle, Apple zou uitgevers helpen in het boycotten van de Kindle. Met als insteek dat Amazon de prijzen van ebooks verhoogt.

Een snelle rekensom van Arends leert ons hoeveel het enge bedrijf nu eigenlijk waard is. Er zijn 1 miljard Apple-aandelen in omloop, met een waarde van ruim 250 dollar per stuk. Dat zet de totale waarde op 250 miljard dollar, oftewel een kwart biljoen dollar. Dat is meer dan Kellogg, Dreamworks, Harley-Davidson en Starbucks bij elkaar opgeteld.

Hoelang zal Apple’s succes nog volhouden? De aandelen kunnen toch niet jaar na jaar in waarde blijven stijgen? De iPhone 4G (of iPhone HD) mag dan een paar nieuwe functies hebben, maar is het genoeg om de huidige geldstroom vast te houden… Arends vraagt het zich terecht af. Beleggers zijn dus niet alleen bang om Apple niet in hun portefeuille te hebben, ze vinden het ook griezelig om in aandelen van het merk te investeren.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar