Terug naar Waarom bendgate geen echte gate is
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waarom bendgate geen echte gate is

Door Redactie iCreate26 september 2014 18:233 min. leestijd5

Je hebt het waarschijnlijk al gehoord: de iPhone 6 Plus kan je met je blote handen verbuigen. In een filmpje van het YouTube-kanaal Unbox Therapy kun je zien hoe je, als je grote druk op het apparaat uitvoert, de nieuwe grote iPhone van Apple kan verbuigen En om preciezer te zijn: met ‘grote druk’ bedoelen we dat je als een malloot moet gaan wrikken en duwen. Maar mensen zijn bang dat de iPhone 6 Plus verbuigt in je broekzak.

‘Schande’ aldus velen op internet. ‘Bendgate’ was de afgelopen dagen overal in het nieuws. Het is de eerste echt grote rel rond de iPhone sinds ‘antennagate’. Maar wij hebben er tot nu toe niet over gepubliceerd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Waarom niet? Welnu, omdat er eigenlijk niet echt een rel is. Antennagate draaide om een overduidelijke fout in het ontwerp van de iPhone 4. Je kon letterlijk het bereik van je telefoon afknijpen door de telefoon op een normale manier vast te houden. Niet voor niets ging Apple hiervoor diep door het stof en leverde zelfs gratis hoesjes aan álle klanten die het apparaat hadden gekocht. Ook liet Cupertino het antennelab zien waar alle telefoons op het bereik van hun antenne worden getest.

Bij bendgate heeft men het echter over iets totaal anders: dat de telefoon stuk gaat als je er lomp mee om gaat. En ja, dat is zeker wel waar: de iPhone 6 Plus kun je verbuigen als je grote kracht op het apparaat uitoefent. Nou en? Dat kan bij alle andere apparaten ook. Een Samsung-telefoon met plastic omhulsel zal waarschijnlijk in stukken breken.

Is het de schuld van Apple dat apparaten stuk gaan als je er op de verkeerde manier mee omgaat? En kun je Apple dat meer aanrekenen dan andere merken, zelfs als die producten aanbieden voor vergelijkbare prijzen?

Enfin, de landelijke, doorgaans slecht geïnformeerde media, springen op zo’n onderwerp. Dus wederom liet Apple een testlab zien, ditmaal de plek waar iPhones op allerlei mogelijke manieren gemolesteerd worden. ‘Als je maar genoeg kracht om een iPhone te verbuigen, dan zal hij, net als iedere andere telefoon, verbuigen’, aldus Dan Riccio, het hoofd hardware engineering van Apple. Ondertussen wordt er een machine getoond die simuleert wat er gebeurt met een iPhone als je er op gaat zitten.

iPhone 6 buigen testlab

‘Zoals we verwacht hadden, is het extreem zeldzaam dat zoiets zal gebeuren,’ aldus Phil Schiller. ‘En als mensen denken dat er iets is gebeurd dat niet had moeten kunnen gebeuren, richt je dan tot AppleCare of de Genius Bar. Als het zo is, dan wordt dat gedekt binnen je garantie’.

Bendgate is geen gate. Het is het laatste restje van de komkommertijd.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
FredZelders
Lezer
FredZelders

amen

Rein
Lezer
Rein

Een telefoon die in je broekzak kan verbuigen, daar mankeert iets aan.

Erc Janssen
Lezer
Erc Janssen

Klopt, en die bend test is verlakkerij. Ze drukken met het apparaatje in het midden van de telefoon terwijl het zwakke punt juist onder de volumetoets zit. Bovendien is de kracht op de telefoon in je broekzak veel hoger. dan met zo’n apparaatje dat voorzichtig de kracht opvoert. Gewoon een waardeloze prul die iPhone 6. Ik geloof ook die uitspraak van Apple niet dat er maar 9 klachten zijn. Ik vermoed dat dat er inmiddels duizenden zijn.

Bird
Lezer
Bird

Ik heb dat waardeloze prul besteld de + zelfs.
Ik wacht geduldig op mijn iPhone 6+ 64 GB Space Gray.
En ik zag dat hij 899,00 Euro kost,en dat moet dan maar.
Als je hem niet kan betalen is dat zeker geen schande,maar gaat geen uitspraken doen die je niet kan staven.
Dat jij de iPhone een prul vindt is je goed recht,maar je (bent) in heel je verhaal negatief,volgens mij is er met jou iets aan de hand,geeft niet ook daar is wat aan te doen.
Vr Gr.Bird

Sam
Lezer
Sam

Als je aan de zijkant van een auto tegen het portier schopt, zit er een deuk in, wat een slechte auto zeg 🙂 , ook een onzinnige test….. Altijd leuk dat als het om Apple gaat er meteen een ” rel ” is terwijl er bij andere merken zeer waarschijnlijk hetzelfde zal gebeuren , ook met telefoons van 500 to 800 euro. Je gaat gewoon wat netter om met duurdere producten, waarom zou je lomp omgaan met een telefoon van 800 euro ?? dan heb je echt geld teveel. Mooi ook dat iedereen meteen weet dat het allemaal veel erger… Lees meer »