Terug naar Waar blijft de witte iPhone 4? [update]
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waar blijft de witte iPhone 4? [update]

Door Redactie iCreate27 oktober 2010 10:583 min. leestijd2

De witte iPhone 4 is volgens de Wall Street Journal wederom uitgesteld, ditmaal tot de lente van 2011.

Vierde vertraging
Dit is de vierde keer dat het toestel vertraging oploopt. Het gedoe begon eind juni, toen werd Apple’s witte smartphone uitgesteld tot half juli. Tijdens de iPhone 4-persconferentie plakte Steve Jobs hier nog eens twee weken aan vast. Vervolgens liet Apple in een officiele verklaring weten dat het toestel pas ‘later dit jaar’ beschikbaar zou zijn. En nu blijkt dat liefhebbers van witte gadgets geduld moeten hebben tot de lentemaanden.

De iPhone 13 nu tot €397 korting en 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu tot €397 korting en 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Home-knop de boosdoener
Waarom laat de witte iPhone zo lang op zich wachten? Apple verschuilt zich al maanden achter hetzelfde excuus; ‘het produceren van de witte iPhone 4 is iets uitdagender dan verwacht’. Waarom is het zo moeilijk om een wit toestel te produceren? Volgens theappleblog is de Home-knop de boosdoener. De kleur wit van deze knop zou niet overeen komen met de tint van de behuizing.

De echte reden
Ik weiger te geloven dat een Home-knop verantwoordelijk is voor maanden vertraging. Apple kan een flinterdunne MacBook Air uit één stuk aluminium produceren, maar een knopje de juiste kleur geven is te moeilijk. Dat gaat er bij mij niet in. Ik denk dat het probleem dieper zit, ik vermoed dat de witte iPhone 4 wordt gemaakt van de hoorn van een eenhoorn. Dat beest heeft maar één hoorn en is moeilijk te vangen. Dat verklaart de vertraging.

[Update op 29 oktober door Fred van Lierop]

Lichtdoorlatendheid
Behalve de juiste kleur voor de thuisknop gaat ook het gerucht dat de oorzaak van het uitstel gelegen is in de witte behuizing, die licht naar buiten zou laten lekken.  Dat laatste klopt gedeeltelijk. De ware reden is volgens een Apple-insider tegenover de weblog ‘Cult of Mac‘  inderdaad de lichtdoorlatendheid van de behuizing, maar dan niet naar buiten toe, zoals wordt verondersteld, maar naar de binnenkant. Met de camera krijg je dan overbelichte foto’s, vooral bij gebruik van flits. Volgens die insider moet de witte iPhone compleet opnieuw ontworpen worden omdat Apple er maar niet in slaagt de camera tegen het binnenlekken van licht te isoleren. Dit probleem zou overigens pas onlangs aan de oppervlakte zijn gekomen toen Apple hoesjesfabrikanten (geheime) faciliteiten aanbood voor het testen van hoesjes.

Witte iPhone wordt iPhone 5?
Andere bronnen suggereren inmiddels dat de witte iPhone 4 nooit het levenslicht zal zien. In het voorjaar zal de witte iPhone volgens Macnews.de opnieuw worden uitgesteld. Uiteindelijk komt dit toestel in juli 2011 alsnog op de markt, maar dan als iPhone 5. Er komt dus wel een witte iPhone, maar een witte iPhone 4 zit er vermoedelijk niet meer in.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand op unlimited data en 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand op unlimited data en 3 maanden Apple TV+

• En €96 korting op je toestel
• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 4
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Daan
Lezer
Daan

In Brabant witte ze ’t ook nie.

Lars
Lezer
Lars

Nou ja, je weet wat ze zeggen: vijf keer is scheepsrecht… Of was dat nou met drie keer?

Nee grapje