Terug naar Gedoe met garantie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gedoe met garantie

Door Redactie iCreate16 februari 2010 11:192 min. leestijd0

Jaren geleden heb ik een tv gekocht waar ik toen ongeveer 2700 gulden voor heb betaald. Toen dacht ik dat je eigenlijk gewoon recht hebt op een garantietermijn die gerelateerd is aan de verwachte levensduur van het apparaat. Omdat de winkel maar twee jaar garantie gaf, heb ik toen voor zo´n tweehonderd gulden een extra garantie gekocht voor vijf jaar, eigenlijk tegen beter weten in, maar met het vage idee dat ik zo een hoop gezeur zou afkopen.

Nu heb ik met die tv nog nooit een probleem gehad, en misschien heeft dat het gevoel dat ik genept ben alleen maar versterkt, maar ik blijf er een ongemakkelijk gevoel bij houden. Het blijft toch een beetje knagen dat ik geld heb betaald voor een regeling waar ik eigenlijk al recht op had.

Dat was tien jaar geleden. Je zou denken dat dit in de tussentijd wel iets verbeterd zou zijn, maar er is eigenlijk maar weinig veranderd. Bij grotere bedragen kun je nog wel een beroep doen op je rechtsbijstandsverzekering (als je die hebt) of de overheid. Als je goed let op de kleine lettertjes bij het uitzoeken van je rechtsbijstandsverzekering, dan kun je er wel één kiezen die je ook bij kleinere bedragen compenseert, maar vanuit de overheid word je niet geholpen als de geleden schade te laag blijft.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Ik vind het erg raar dat je als consument geen andere keuze hebt dan van je eigen centen een verzekering af te sluiten om een recht te garanderen dat je volgens onze wetgeving zou moeten hebben, maar waar fabrikanten blijkbaar gewoon maling aan kunnen hebben.

Moeten we dan toch met z’n allen de Stichting ‘Geef me de garantie waar ik recht op heb’ gaan oprichten?

Zo, dat lucht op.

Bas Hollander

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Volgend bericht
Verrassing!
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar