Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

WWDC 2018: Dit kondigt Apple vanavond waarschijnlijk aan

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
WWDC 2019 voorspellingen


Lees verder na de advertentie

Vanavond zijn miljoenen ogen gericht op San Jose, de plek waar de Worldwide Developers Conference (WWDC) plaatsvindt. Apple onthult dan iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5 en tvOS 12 – en waarschijnlijk komen er nog meer interessante aankondigingen aan.

wanneer is wwdc 2018

WWDC voorspellingen

WWDC staat traditioneel in het teken van software, maar af en toe tovert Apple een verrassing uit de hoge hoed. Of meerdere, zoals tijdens het zeer spectaculaire WWDC 2017. Destijds verraste Apple met de HomePod, nieuwe iPad Pro-modellen, de iMac Pro en verbeterde MacBooks en iMacs.

Ook tijdens de editie van vanavond is de kans op nieuwe Apple-producten en groot. Dit verwachten wij van WWDC 2018:

1. iOS 12


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iOS 12 concept automatische antwoorden

iOS 12 is het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad. Dit jaar pakt Apple niet uit met grote nieuwe functies. In plaats daarvan heeft het vooral aandacht voor kwaliteit, prestaties en betrouwbaarheid van iOS.

Toch komen er nieuwe functies aan. Digital Health bijvoorbeeld, waarmee het inzichtelijk wordt hoeveel tijd je spendeert aan je iPhone en apps. Dit is de eerste aanzet voor Apple om smartphone-verslaving tegen te gaan.

Een andere grote vernieuwing is ARKit, het framework voor augmented reality op de iPhone en iPad. Er komt onder meer een multiplayer-modus. Gebruikers spelen hierbij AR-games in dezelfde virtuele omgeving. In een andere modus kunnen voorwerpen in een gebied worden losgelaten, waarna ze virtueel op dezelfde plaats blijven.

Kans op aankondiging: 10/10

2. macOS Mojave

macOS donkere modus

Geruchten over macOS 10.14 waren de afgelopen maanden schaarser dan regen in de woestijn. Maar dankzij een lek dat aangetroffen werd op Apple’s server, weten we een heleboel. Bijvoorbeeld dat de Mac eindelijk een volwaardige donkere modus krijgt. Daarnaast lijkt de naam ook al bekend: macOS Mojave.

Meer over het lek en andere vernieuwingen lees je in het artikel Gelekt: macOS krijgt donkere modus en meer.

Kans op aankondiging: 10/10

3. watchOS 5

Apple Watch Pride wijzerplaat

Over watchOS 5 zijn er weinig concrete aanwijzingen, dus het is vooral speculeren. Mogelijk voegt Apple dit keer een slaaptracker toe aan de Apple Watch, die je slaapgedrag analyseert en de gegevens weergeeft in een app. Vorig jaar nam het bedrijf immers de slaaptracker Beddit over en er gingen direct geruchten dat de app wordt ingebouwd in de Watch.

Daarnaast introduceert Apple waarschijnlijk weer een paar nieuwe, fancy wijzerplaten, zoals Pride. En misschien kunnen app-ontwikkelaars eindelijk zelf platen gaan ontwerpen, zodat je straks veel meer opties hebt. Hiervoor werden immers aanwijzingen gevonden in watchOS 4.3.1.

Kans op aankondiging: 10/10

4. tvOS 12

NLZiet Apple TV

Vorig jaar introduceerde Apple een paar nieuwe functies voor de Apple TV, zoals een donkere modus en de mogelijkheid om de beginschermen van meerdere Apple TV’s te synchroniseren. tvOS 12 is vermoedelijk een kleinere upgrade en er zijn nog geen concrete geruchten over nieuwe functies. Een groot vraagteken dus.

Kans op aankondiging: 10/10

5. Beats HomePod

goedkope Beats HomePod

De HomePod is een prijzige speaker, maar Apple werkt aan een goedkopere variant: de Beats HomePod. Apple-analist Gene Munster verwacht dat Apple het apparaat vanavond tijdens WWDC 2018 presenteert. De analist verwacht dat de Beats HomePod een prijskaartje krijgt van 250 dollar. Dat is een stuk minder dan de prijs van de HomePod: 349 dollar

Kans op aankondiging: 7/10

6. iPhone SE 2

iPhone SE 2 concept

Het kan zomaar zijn dat Apple vanavond een nieuwe iPhone presenteert: de iPhone SE 2. Medio maart ontdekte het Franse Consomac dat er nieuwe iPhone-modellen geregistreerd zijn in de database van de Eurasian Economic Commission (EEC). Doorgaans worden nieuwe Apple-producten ongeveer een maand voor de lancering in deze database opgenomen en WWDC 2018 lijkt het perfecte toneel om het toestel aan te kondigen.

Volgens de laatste geruchten verandert het ontwerp van de SE radicaal: het toestel zou een notch krijgen en wellicht ook Face ID, zoals bij de iPhone X. Dit zou beteken dat de thuisknop verdwijnt en het scherm bijna de gehele voorkant beslaat.

Kans op aankondiging: 5/10

7. iPad met Face ID

iPad Pro met Face ID

Aan het begin van het jaar wemelde het van de iPad Pro-geruchten. Apple zou bezig zijn aan een spectaculaire iPad, in het geruchtencircuit de iPad X genoemd. De naam geeft het al weg: het apparaat zou een iPad-variant van de iPhone X moeten zijn, met een notch, een nagenoeg randloos ontwerp en Face ID.

Sinds maart is de geruchtenmolen rondom de iPad Pro echter tot stilstand gekomen. Dit is een veeg teken, aangezien het aantal geruchten doorgaans toeneemt wanneer de keynote dichterbij komt. Bovendien meldde Apple-insider Mark Gurman deze week dat hij de iPad Pro-lijn met Face ID pas later verwacht.

Kans op aankondiging: 2/10

8. Nieuwe MacBook Pro-modellen

ARM-processor in nieuwe Mac

Vorig jaar kondigde Apple verbeterde MacBooks aan. Ze hadden geen spectaculaire verbeteringen; de MacBooks werden uitgerust met een nieuwe generatie Intel-processors. Op basis van recente benchmarks bij Geekbench lijkt het erop dat we dit vanavond opnieuw kunnen verwachten. Apple zou werken aan MacBook Pro’s die voorzien zijn van de krachtige 6-core i7-8750H.

Kans op aankondiging: 7/10

9. AirPower

draadloze oplaadmat AirPower

Tijdens de september-keynote presenteerde Apple AirPower, een nieuwe laadtechniek. Daarna bleef het erg stil, maar mogelijk vertelt Apple tijdens WWDC meer over de verkrijgbaarheid en prijs. Met de AirPower is het mogelijk om drie apparaten tegelijk op te laden, zoals de iPhone X, Apple Watch Series 3 en AirPods (met vernieuwde oplaadcase).

Kans op aankondiging: 7/10

Volg vanavond de Apple WWDC18 keynote via ons liveblog!