Terug naar Volkswagen gaat CarPlay en Android Auto ondersteunen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Volkswagen gaat CarPlay en Android Auto ondersteunen

Door Jelle Mol6 januari 2015 09:241 min. leestijd0

Op technologiebeurs CES heeft Volkswagen aangekondigd CarPlay te gaan ondersteunen. Later dit jaar zullen in de VS en Europa de eerste Volkswagen-auto’s leverbaar zijn met een optie voor zowel Apple’s CarPlay als Android Auto. Tot nu ontbrak Volkswagen in de lijst van automerken met ondersteuning voor CarPlay.

Volkswagen CarPlay

Naast de systemen van Apple en Android is het in de nieuwe auto’s ook mogelijk om MirrorLink te gebruiken, Volkswagens eigen oplossing voor smartphone-integratie in de auto. Net als met CarPlay kun je met MirrorLink een aantal apps op het dashboard tonen die geoptimaliseerd zijn voor gebruik tijdens het rijden. Volkswagen heeft nog geen concrete producten en prijzen aangekondigd.

Volkswagen CarPlay

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Grote automerken

CarPlay maakt het mogelijk een aantal iPhone-functies vanaf het dashboard te bedienen. Grote automerken als Hyundai, Mercedes-Benz, Volvo, BMW, Audi, Peugeot en Toyota hebben toegezegd CarPlay te gaan aanbieden, maar tot nu toe rijden er nog nauwelijks auto’s met een geïntegreerd CarPlay-systeem rond. Wel zijn er multimediasystemen op de markt van Pioneer en Alpine Electronics. Hiermee wordt het voor de meeste iPhone-bezitters mogelijk CarPlay te gebruiken zonder er een nieuwe auto voor te hoeven kopen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar