Terug naar ‘Volgende iPhone kan nóg beter tegen water’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Volgende iPhone kan nóg beter tegen water’

Door Laura Grootaarts16 januari 2017 13:372 min. leestijd0

De iPhone die dit jaar verschijnt, kan nog beter tegen water dan de iPhone 7 (Plus). Dat wordt beweerd door Zuid-Koreaanse bronnen (via 9to5Mac). Er is overigens nog steeds geen sprake van complete waterdichtheid.

iPhone 7 waterdicht

iPhone 8 waterbestendigheid

In september werd de iPhone 7 geïntroduceerd en dat is de eerste iPhone die tegen water kan. Waterdicht is overigens te veel gezegd: Apple geeft dan ook geen garantie op waterschade. Het is nog steeds niet de bedoeling dat je er uitgebreid mee gaat zwemmen of douchen, maar de iPhone overleeft een regenbuitje of een plons. De iPhone 7 is voorzien van een waterbestendige behuizing met IP67-certificering. De iPhone die dit jaar verschijnt, krijgt het label IP68. De iPhone is niet de eerste die zo goed gewapend is tegen de elementen: de Samsung Galaxy s7 en S7 Edge hebben dezelfde certificering.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Wat betekent IP67 of IP68?

Het laatste cijfer in deze certificering verwijst naar de waterbestendigheid. 7 betekent dat de iPhone 7 (Plus) 30 minuten lang 1 meter onder water kan blijven zonder dat dat nadelige effecten heeft. Bij de volgende iPhone wordt dit dus mogelijk opgehoogd naar 8, wat betekent dat hij gedurende 30 minuten tot op anderhalve meter diepte overleeft.

Het eerste getal in deze certificering duidt de stofbescherming aan. 6 is het hoogste niveau en betekent dat er helemaal geen stof kan binnendringen. De volgende iPhone is dus net zo stofdicht als zijn voorganger.

Geruchten iPhone 2017

De geruchtenstroom rondom de nieuwe iPhone begint langzaam weer op gang te komen. Zo zou de iPhone voorzien zijn van een OLED-scherm dat doorloopt tot aan de randen. De thuisknop en de frontcamera zitten voortaan achter het glas van het scherm.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar