Terug naar [Live] Volg hier de conference call van Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

[Live] Volg hier de conference call van Apple

Door Redactie iCreate19 maart 2012 13:563 min. leestijd4

Apple heeft al een tijdje een flinke cashreserve van een slordige 100 miljard dollar. Nu weten de hoge bazen in Cupertino wat ze met dat geld gaan doen. Apple houdt nu een Conference call waarin ze dat bekend maken. Hieronder het liveverslag:

14:01: Iedereen hangt aan de lijn en de conferentie kan beginnen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

14:02: Tim Cook is aan het woord en begint over de iPhone en de groei die de verkoop hiervan heeft doorgemaakt.

14:03: Met de iPad wordt het alleen maar beter, de verwachting is dat de markt zelfs groter wordt dan de markt voor pc’s.

14:04: Ook met de opening van de Apple Stores is de financiële toekomst van het bedrijf gewaarborgd.

14:05: Apple gaat dividend uitbetalen, $ 2,65 per aandeel per kwartaal vanaf het septemberkwartaal. Zo willen ze ook investeerders aantrekken. De uitbetaling wordt periodiek geëvalueerd. Bovendien gaan ze aandelen terugkopen. De komende drie jaar is er 45 miljard gemoeid met het uitbetalen van dividend en terugkopen van aandelen.

14:07: Nu is Peter Oppenheimer aan het woord. In 2011 is het vermogen met 31 miljard gegroeid, 16 miljard in het eerste kwartaal 2012.

14:08: Op eigen verzoek ontvangt Tim Cook geen dividend over zijn aandelen.

14:09: Bovendien gaat Apple voor 10 miljard aan aandelen terugkopen. Te beginnen in fiscaal jaar 2013 voor een periode van drie jaar.

14:10: Oppenheimer is vol vertrouwen voor de toekomst en klaar met spreken. Er is ruimte voor vragen.

14:11: Iemand van Barclay vraagt hoe Tim en Peter tegen verhoging van het dividend aankijken. Peter antwoordt – diplomatiek – dat ze dit steeds zullen evaluëren, maar niet snel zullen verhogen.

14:12: Iemand durft het toch aan en vraagt of de heren van Apple meer kunnen zeggen over nieuwe producten, wat natuurlijk niet gebeurt.

14:14: Er wordt gevraagd hoe vaak de evaluatie van het dividend zal plaatsvinden. Cook zegt dat dit constant gebeurt.

14:16: Cook zegt dat ze een recordweek hebben gehad met de iPad, maar nadere informatie wordt op een ander moment gegeven.

14:17: Iemand vraagt of er meer aandelen worden uitgegeven of dat het dividend wordt aangepast als de vraag groot is. Oppenheimer geeft aan dat ze dit steeds zullen evaluëren en de beslissingen zullen nemen die het beste zijn voor Apple en de aandeelhouders.

14:18: Hoe is het bedrag bepaald? Ze hebben gekeken hoeveel het in drie jaar zou kosten om aandelen terug te kopen, dividend te betalen en belasting te betalen. De nadruk lag bij het dividend. Het eerste jaar wordt dat al 10 miljard aan dividend, waarmee Apple in één klap het meeste dividend uitkeert van alle Amerikaanse bedrijven.

14:19: Cook wordt gevraagd wat voor hem een gezonde cashreserve is en welke invloed belasting op de plannen heeft gehad. Cook zegt dat ze allereerst hebben gekeken naar binnenlandse tegoeden. Toen is bepaald hoeveel geld nodig was voor ontwikkeling van producten en andere investeringen. Daarna was nog geld over. Dat was genoeg om dividend uit te keren, dus daarom is dit plan, inclusief het programma om aandelen terug te kopen, goed voor het bedrijf en de aandeelhouders.

14:21: Cook benadrukt dat er geen ‘magic number’ (magisch getal) is dat hij voor de cashreserve van Apple wil aanhouden.

14:23: Dat waren de vragen en de Conference call is afgelopen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
kaasbaas
Lezer
kaasbaas

Aanhouden, niet ‘aandhouden’
😉

kaasbaas
Lezer
kaasbaas

Aanhouden, niet ‘aandhouden’
😉

kaasbaas
Lezer
kaasbaas

En geen bedankje… tss… Nee, grapje.
Intresessante mededelingen!

kaasbaas
Lezer
kaasbaas

En geen bedankje… tss… Nee, grapje.
Intresessante mededelingen!