Terug naar VLC en Plex op de nieuwe Apple TV
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

VLC en Plex op de nieuwe Apple TV

Door Laura Grootaarts15 september 2015 10:292 min. leestijd0

De mediaspelers VLC en Plex komen naar de nieuwe Apple TV. Dat hebben de ontwikkelaars van beide streamingsdiensten onthuld. Waar je eerst nog andere multimediaspelers nodig had, kun je straks echt alles streamen via de Apple TV.

VLC-app voor de nieuwe Apple TV

De hoofdontwikkelaar van VLC, Jean-Baptiste Kempf, vertelt in een blogpost dat ze met een app voor het nieuwe besturingssysteem tvOS bezig zijn: ‘Oh, en dan nog één ding: we zijn VLC aan het voorbereiden voor tvOS’. VLC is een mediaspeler die ontzettend veel soorten multimediabestanden afspeelt, waaronder bestanden in het populaire het MKV-formaat.

Ook Plex is onderweg naar de Apple TV

Ook streamingdienst Plex komt naar de Apple TV. Met Plex kun je je complete mediabibliotheek organiseren en streamen naar andere apparaten. Tot nu toe moest je je Apple TV hiervoor jailbreaken. Dat is straks dus niet meer nodig.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De mede-oprichter van Plex, Scott Olechowski, ziet het helemaal zitten, zegt hij in een interview met IT World: ‘We zijn erg enthousiast dat we het met de Apple TV kunnen proberen. Er is veel vraag naar, we werken er graag aan. Wij willen het, onze gebruikers ook. We kunnen niet wachten op de informatie voor ontwikkelaars over tvOS, zodat we er eindelijk in kunnen duiken.’

Wanneer kun je VLC en PLex gebruiken?

Wanneer de apps voor VLC en Plex beschikbaar zijn, is nu nog niet bekend. De nieuwe Apple TV ligt op zijn vroegst in oktober in de winkels. De Apple TV is straks beschikbaar in een 32 GB- en een 64 GB-versie (adviesprijs: $ 149/ $ 199).

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar