Terug naar Virtueel dringen om de iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Virtueel dringen om de iPad

Door Redactie iCreate16 maart 2010 11:052 min. leestijd0

Afgelopen vrijdag stonden de Amerikanen in de virtuele rij om de iPad te reserveren. Hoeveel iPads zijn er de eerste dag verkocht? Is er vraag naar de iPad 3G? Is de iPad met 16GB het populairst? Appleliefhebbers zijn benieuwd naar de antwoorden.

Hoeveel iPads zijn er de eerste dag verkocht?
Ongeveer 120.000 stuks. Volgens Investor Village zijn er vrijdag 124.596 bestellingen geplaatst in de Apple Store. Dit zijn alle bestellingen, dus iPads en andere Appleproducten zoals iPods en MacBooks. Deze overige producten zijn dagelijks goed voor 16.500 bestellingen, dit trekken we dus af van de totale bestellingen. Vervolgens worden er per bestelling gemiddeld 1,11 iPads gekocht. De totale hoeveelheid verkochte iPads na een dag komt daarmee op 119.987 exemplaren.

Is er vraag naar de iPad 3G?
Ja, maar de iPad met alleen WiFi is beduidend populairder. Afgelopen vrijdag was de iPad met 3G verantwoordelijk voor 31 procent van de verkopen. De resterende 69 procent staat op naam van de iPad WiFi.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Is de iPad met 16GB het populairst?
Ja en nee. Alle drie de iPads (16, 32 en 64GB) zijn even populair, ze snoepen elk een derde van het taartdiagram. Dit verbaast mij, aanvankelijk had ik de 16GB iPad aangezien als winnaar. De 16GB iPad, de goedkoopste, zou de harten van het publiek stelen. Deze eerste verkoopaantallen vertolken echter niet de stem van het grote publiek, Mac-fans die op de eerste dag een iPad bestellen zijn early adopters. De early adopters zullen, naar mijn mening, eerder geneigd zijn een iPad met 32 of 64GB aan te schaffen dan de doorsnee consument. Zodra de iPad daadwerkelijk in de winkel ligt zal het taartdiagram waarschijnlijk een nieuwe vorm aannemen.

Bron: InvestorVillage.com

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar