Terug naar Virtual reality-professor aan de slag bij Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Virtual reality-professor aan de slag bij Apple

Door Laura Grootaarts22 januari 2016 14:282 min. leestijd0

Een van de meest vooraanstaande virtual & augmented reality-onderzoekers uit de VS werkt sinds kort bij Apple, lezen we op 9to5Mac. Doug Bouwman was tot voor kort professor informatica aan de Virginia Tech-universiteit, hij gaf daar leiding aan het Center for Human-Computer Interaction.

Bekend van HoloLens

Bowman heeft zich gespecialiseerd in het maken van 3D user interfaces (waarover hij ook een boek schreef). Hij is een van de mensen achter The Cube, een gigantische virtual reality-ruimte van de Virgina Tech-universiteit.

Bowman was een van de mensen die een beurs kreeg voor deelname aan het wetenschappelijke HoloLens-programma … van Microsoft. De HoloLens is een bril die hologrammen projecteert in de wereld om je heen. Klinkt dat wat abstract? In de video hieronder zie je de HoloLens in actie.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

https://youtu.be/aThCr0PsyuA

Werkt Apple aan een virtual reality-project?

Wat Apple met de binnengehaalde expertise van plan is, is nog niet duidelijk. Apple flirt wel vaker met virtual reality-projecten, zo zouden ze werken aan een VR-bril die doet denken aan de Oculus Rift. Er werden eerder ook al vacatures voor dit werkveld uitgezet, maar tot iets concreets op dit gebied is het tot op heden nog niet gekomen.

Afgelopen november kocht Apple het bedrijf Faceshift, een bedrijf dat een techniek ontwikkelde waarmee je echte gezichtsuitdrukkingen op digitale figuren kunt projecteren. De technologie werd toegepast in de laatste Star Wars-film. Het lijken allemaal stukjes uit dezelfde enorme puzzel, maar wat het totaalplaatje wordt is ook voor ons nog een verrassing.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar