Terug naar Facebook test ‘vind-ik-niet-leuk’ in Messenger
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Facebook test ‘vind-ik-niet-leuk’ in Messenger

Door Laura Grootaarts6 maart 2017 12:022 min. leestijd0

Vorig jaar introduceerde Facebook Reacties: achter de knop met het duimpje omhoog gaan verschillende emoties schuil. Een optie die destijds opviel door afwezigheid was het duimpje omlaag, oftewel ‘Vind ik niet leuk’. Die komt nu misschien tóch. Niet onder berichten in je het nieuwsoverzicht, maar in de chats in Facebook Messenger.

Duimpje omlaag in Facebook Messenger

Bij de Reacties die vorig jaar zijn toegevoegd, zitten een boze en een verdrietige emoji maar het duimpje omlaag werd door Facebook als te negatief beschouwd. In de chatdienst van Facebook, Facebook Messenger, is het nu toch opgedoken in een test.

Facebook Messenger reacties

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

In de test kun je door middel van een emoji reageren op een berichtje dat je net ontvangen of verstuurd hebt. De emoji verschijnt dan naast het betreffende bericht: een van de symbolen waaruit je kunt kiezen, is het duimpje omlaag. Er verschijnt ook een tellertje dat aangeeft hoe vaak een bepaalde emoji is geplaatst, wat nog van pas kan komen in groepsberichten.

Lijkt op functie iMessage

Gebruik je de app Berichten op de iPhone of iPad? San ziet de test van Facebook er waarschijnlijk bekend uit. De mogelijkheid doet denken aan tapback, een snelle manier van reageren op berichtjes die Apple introduceerde met iOS 10. Houd je vinger wat langer op een bericht en je ziet alle snelle reacties: een duimpje naar beneden behoort op de iPhone wel al langer tot de mogelijkheden.

Wanneer kun je de nieuwe knop gebruiken?

Voorlopig gaat het nog om een test onder een kleine groep Facebookers en is het nog helemaal niet zeker dat straks iedereen gebruik kan maken van de functie. Facebook heeft tegen TechCrunch het volgende gezegd over de test:

‘We testen altijd hoe we Messenger leuker en aantrekkelijker kunnen maken. Dit is een kleine test waarbij we mensen de mogelijkheid geven een emoji te delen die hun gevoelens rondom een bepaald bericht het best weergeeft.’

iCreate 143
iCreate 143
De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar