Terug naar Apple komt met vierde bètaversie voor iOS, macOS en watchOS 
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple komt met vierde bètaversie voor iOS, macOS en watchOS 

Door Koen van Ekeren28 februari 2017 16:332 min. leestijd0

Apple heeft de vierde publieke bètaversie van de aanstormende iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4 uitgebracht. De komende software-update heeft onder meer een Zoek mijn AirPods-functie in iOS en een Night Shift voor de Mac.

bèta, iOS, macOS, watchOS, tvOS

Iedereen kan de nieuwe functies testen. Lees ook ons artikel over het installeren van een publieke bèta. Al met al kan het niet heel lang meer duren voordat de officiële versie van iOS 10.3 voor iedereen te downloaden – misschien valt dat wel samen met de nog niet aangekondigde keynote van Apple in maart.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Beta 4 iOS 10.3

In iOS 10.3 komt een Zoek mijn AirPods-functie in de Zoek mijn iPhone-app. De functie houdt bij wanneer en waar de AirPod voor het laatst verbonden was met een iOS-apparaat, waardoor je kunt lokaliseren waar je zoekgeraakte oordop zich bevindt. Ook is het nog steeds mogelijk om een harde pieptoon op je AirPod te laten afspelen.

Daarnaast krijgt iOS 10.3 een nieuw bestandssysteem: Apple File System (APFS). Hierdoor komt er mogelijk wat opslagruimte vrij op je iPhone of iPad. Het systeem brengt verschillende voordelen met zich mee, zoals een betere encryptie, het sneller opstarten van de iPhone en het sneller laden van apps.

Een andere bijzonderheid in iOS 10.3 is de vernieuwde App Store, waarbij het voor ontwikkelaars voor het eerst mogelijk is om te reageren op recensies van klanten. Bovendien limiteert Apple het aantal keren dat een ontwikkelaar in een app kan vragen om het schrijven van een recensie.

MacOS Sierra 10.12.4

Voor de Mac-gebruiker is het straks mogelijk om een nachtmodus in te schakelen: de Night Shift. De functie zorgt ervoor dat je in de avonduren minder last hebt van het felle blauwe licht dat het scherm produceert. Dit is beter voor je ogen en bevorderlijk voor de nachtrust. Daarnaast bevat de nieuwe bèta een hoop kleine verbeteringen en verholpen bugs.

watchOS 3.2

Ook voor gebruikers van iWatch heeft Apple een nieuwe functie in het verschiet. In watchOS 3.2 kun je de functie  ‘Theater Mode’ activeren. Je horloge licht dan niet meer op bij een polsbeweging of melding. Een melding wordt aangekondigd door een korte trilling en je ziet ze pas als je het beeldscherm aanraakt, of op de digitale kroon drukt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar