Terug naar Vertrouwen in de opvolger van Steve Jobs
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Vertrouwen in de opvolger van Steve Jobs

Door Redactie iCreate18 januari 2011 14:043 min. leestijd2

Het gaat slecht met Steve Jobs, zijn gezondheid lijkt hem wederom in de steek te laten en hij zit momenteel thuis met ziekteverlof. In zijn afwezigheid neemt Timothy D. Cook – Tim Cook voor vrienden – de honneurs waar. Dit is de derde keer dat Cook de Apple-fakkel brandend houdt in afwezigheid van Jobs.

Pensioen
Ik weet dat jullie er liever niet aan denken, maar er komt een dag dat Steve Jobs met pensioen gaat en het stokje overdraagt aan zijn opvolger. Wie dat wordt is officieel nog niet bekend, maar na drie proefritjes lijkt het me niet meer dan logisch dat Tim Cook de aangewezen persoon is.

Vertrouwen
Een nieuwe Apple-CEO is een griezelige gedachte. We zijn gehecht geraakt aan de zwarte colltrui en vale jeans van Steve Jobs. Hij kan het ook zo mooi vertellen die Jobs, hij is echt in zijn element als hij de zaal toespreekt tijdens een evenement. Toch is er geen reden tot paniek. Ik heb me verdiept in Tim Cook en moet zeggen: ik heb wel vertrouwen in de man.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Intuïtie
Tim Cook liet zich in 1998 door Steve Jobs overhalen om bij Apple te komen werken. De iPod bestond nog niet en Apple stond er slecht voor. Computerfabrikant Compaq ging het wel voor de wind, daar werkte Cook net zes maanden. De overstap naar Apple was dus geen logische keuze. Tijdens het sollicitatiegesprek met Steve Jobs vertrouwde Cook echter op zijn intuïtie. De rest is Apple-geschiedenis.

Op een dag…
Cook deed onlangs een leuke uitspraak. Hij herhaalde een quote van Abraham Lincoln: ‘ik bereid me goed voor en op een dag zal mijn kans komen’. Lekker toepasselijk, zo op de vooravond van zijn promotie tot Apple-directeur. Maar de beste man is niet alleen goed voorbereid, hij gelooft in ‘werken, hard werken’. Die uitspraak maakt hij ook waar. We weten dat hij regelmatig ’s ochtends vroeg om 4:30 uur de eerste e-mailtjes van de dag verstuurd. En dat is niet alles, op zondagavond maakt Tim zich klaar voor de nieuwe week door per telefoon een vergadering te houden.

Te zakelijk?
Misschien is Cook te zakelijk, heeft hij wel een hart en ziel? Nou, dat zit wel snor. Zijn overstap naar – het toen nog impopulaire – Apple getuigt hiervan. Over zijn werk bij Apple zegt hij ‘wij gaan daar waar onze nieuwsgierigheid ons leidt.’ Dat klinkt alsof hij open staat voor het ontwikkelen van hippe nieuwe producten die net zo revolutionair zijn als de iPad of de flinterdunne MacBook Air.

Vind jij Tim Cook een waardig opvolger van Steve Jobs? Zo niet – maar wil je hem nog wel een kans geven – kijk dan deze YouTube-video. Dan zul je zien dat Tim het – net als Steve – mooi kan vertellen. Ik zie Tim Cook binnen afzienbare tijd op het podium staan terwijl Steve Jobs tevreden toekijkt. Hopelijk zijn wij dan ook tevreden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
acvz
Lezer
acvz

Mooi geschreven!

Maurice
Lezer
Maurice

Ik denk dat de Apple gebruikers nog meer reden rot tevredenheid kunnen hebben als de directie van Apple zich meer gelegen zou laten liggen aan de kritiek en suggesties van de gebruikers van haar producten.