Terug naar 'iPhone 8 vertraagd door tekort oled-schermen'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone 8 vertraagd door tekort oled-schermen'

Door Laura Grootaarts27 juni 2017 19:002 min. leestijd2

De iPhone 8: we kunnen er bijna niet op wachten. Maar het zal toch moeten, want er lijkt opnieuw een productieprobleem te zijn waardoor Apple’s nieuwe vlaggenschip onmogelijk tijdig in de winkel kan liggen. De grootste boosdoener? Het gloednieuwe oled-scherm van het toestel.

Vertraging iPhone 8 door nieuw scherm

De iPhone 8 is een grote upgrade waarmee Apple het 10-jarig bestaan van de iPhone viert. Waarschijnlijk wordt het een randloos toestel met een behuizing van roestvrij staal en glas, en een 5,8-inch oled-scherm. In een rapport van Digitimes wordt beweerd dat dit scherm een grote hindernis vormt.

iPhone 8

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Eerder dit jaar werd bekend dat Apple miljoenen oled-schermen heeft besteld bij Samsung. Wat er verkeerd is gegaan is nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat er slechts 3 tot 4 miljoen iPhones met oled-scherm klaar zijn in september. Dat klinkt massaal, maar vaak worden er in het weekend van de release al 10 miljoen exemplaren verkocht. Apple zou van plan zijn om dit jaar 50 tot 60 miljoen exemplaren van de iPhone 8 te verkopen, maar daar krijgen ze op deze manier nog een zware dobber aan. Eerder werd de vernieuwde Touch ID-technologie genoemd als mogelijke vertrager.

Wél op tijd: iPhone 7s (Plus)

In september verschijnt mogelijk ook nog de opvolger van de iPhone 7 (Plus): de iPhone 7s (Plus). Voor dit toestel lijkt nog niemand echt warm te lopen: qua design is er weinig nieuws onder de zon en de 7s heeft gewoon een lcd-scherm. De productie hiervan zou keurig op schema liggen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Arno
Lezer
Arno

Tja, als Samsung de leverancier van de OLED schermen is en diezelfde leverancier het eigen vlaggenschip Note 8 in september uitbrengt dan is het niet zo ingewikkeld om vertraging te simuleren; toch?

Floris
Lezer
Floris

Samsung heeft miljarden geinvesteerd in een fabriek die OLED schermen gaat maken. Natuurlijk gebruiken ze de productie faciliteiten eerst voor zichzelf. Per slot van rekening zijn ze de master of the OLED screens en hebben 90% van de markt voor OLED schermen voor smartphones in handen.

Samsung gebruik al meer dan 5 jaar OLED schermen en dus kan Apple nog wel even langer wachten.

Wel hilarisch dat Apple hiermee feitelijk aan het infuus van Samsung ligt. Niet leuk voor Apple, top voor Samsung. Die lacht zich helemaal gek en vult z’n zakken dik met het geld van Apple.