Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws iPhone 2018

'Goedkope iPhone X-variant loopt vertraging op'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
vertraging goedkope iPhone X


Lees verder na de advertentie

Alle analisten zijn het erover eens: de 6,1-inch lcd-iPhone – een iPhone X-achtig toestel, maar dan goedkoop – wordt de meest begeerde iPhone van 2018. Geïnteresseerden zullen alleen nog wel langer geduld moeten hebben: de budgetvriendelijke iPhone zou pas vanaf oktober in de verkoop gaan.

Vertraging goedkope iPhone X

Dat stelt Katy Huberty tenminste, een gerenommeerd Apple-analist. De vertraging zou te maken met een lekkage in het innovatieve backlight-systeem, dat het nagenoeg randloze ontwerp van de iPhone met ldc-scherm mogelijk maakt. Aanvankelijk rekenden leveranciers op een vertraging van zes weken, maar dit is inmiddels bijgesteld naar één maand.

Vorige maand maakte Apple-analist Ming-Chi Kuo ook al melding van productieproblemen bij de 6,1-inch lcd-iPhone, die ook wel de iPhone 9 wordt genoemd. Toch verwachtte Kuo destijds dat de iPhone ‘gewoon’ in september te koop zou zijn.

De moeilijkheden van de productie zitten hem in het scherm. Net als de iPhone X heeft de budget-iPhone, die verkrijgbaar zou zijn in allerlei vrolijke kleuren, een scherm dat vrijwel de gehele voorkant beslaat. Maar anders dan het huidige vlaggenschip is het display niet gemaakt van oled, maar van lcd.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Dit type scherm is niet alleen minder buigzaam, maar het heeft ook een ander type chip voor de achtergrondverlichting (backlight) nodig, waardoor er aan de onderkant een rand van 4 tot 4,5 millimeter noodzakelijk is. Door over te stappen op een ander backlight-systeem moet dit worden teruggedrongen naar 2 tot 2,5 millimeter, maar de nieuwe chip maakt het productieproces complex.

Goedkope iPhone X – wanneer verkrijgbaar?

Traditioneel houdt Apple zijn september-keynote, waarin het de nieuwe iPhones presenteert, in de tweede week van de maand – meestal op een dinsdag of woensdag. Dat zou betekenen dat het bedrijf de budget-iPhone op 11 of 12 september 2018 uit de doeken doet. Mocht de productie tóch geen vertraging hebben opgelopen, dan kun je de iPhone meestal op de eerstvolgende vrijdag pre-orderen, dit jaar zou dat op 14 september zijn. Met een beetje geluk heb je hem dan een week later in huis.

Ook bij het oled-scherm van de iPhone X stond Apple overigens voor een grote uitdaging. Terwijl de iPhone 8 en iPhone 8 Plus in september werden uitgebracht, maakte de iPhone X pas in november zijn opwachting. Dan valt de vermeende maand vertraging nog mee …

Meer weten over het aankomende budget-toestel van Apple? Neem een kijkje naar het artikel 7x dit weten we over de aankomende goedkope iPhone X van Apple.