Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Meer bewijs: Apple komt met een iPhone 12 mini

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 12 mini


Lees verder na de advertentie

Dat Apple een kleine iPhone in de maak heeft, weten we dankzij geruchten al een tijdje. Nu is het zo goed als zeker wat de naam is van het compacte toestel: de iPhone 12 mini. Dit bevestigt een foto met vermeende stickers van officiële Apple-hoesjes.

Verschijning iPhone 12 mini

Namen nieuwe iPhones

Het gaat om nog niet uitgebrachte siliconen iPhone-hoesjes, gemaakt in Apple’s fabrieken in het Ierse Cork. De foto werd gedeeld door de betrouwbare leaker DuanRai. Op de stickers zijn de volgende namen te zien:

  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max

Eerder werden deze iPhone 12 namen gedeeld door de betrouwbare Apple-leaker @L0vetodream, dus het lijkt er erg sterk op dat de kleinste iPhone het label ‘mini’ krijgt. Bij de iPhone kwam dit niet eerder voor. Bij de Mac (Mac mini) en iPad (iPad mini) heeft Apple deze toevoeging wel al vaker gebruikt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Opvallend is dat een van de hoezen zowel de iPhone 12 als iPhone 12 Pro past. Dit suggereert dat de afmetingen van de iPhones identiek zijn, net als de plaatsing van de cameramodule en knoppen. Wellicht krijgt de iPhone 12 net als de Pro-modellen een vierkante cameramodule.

Van de iPhone 12 mini wordt een 5,4-inch scherm verwacht, zoals de afbeelding ook laat zien. De iPhone 12 en 12 Pro beschikken over een 6,1-inch display. De iPhone 12 Pro Max wordt de grootste iPhone ooit, met een scherm van 6,7-inch. Waarschijnlijk zijn ze allemaal voorzien van een oled-scherm.

Verschijning iPhone 12 mini

Apple maakte nog niet bekend wanneer de nieuwe iPhones worden onthuld. Waarschijnlijk kunnen we snel een uitnodiging verwachten, want betrouwbare geruchten spreken van een iPhone-event op dinsdag 13 oktober. Waarschijnlijk zijn de iPhone 12 mini en iPhone 12 de vrijdag daarna te pre-orderen. Door een vertraging met de productie zijn de geavanceerdere Pro-modellen mogelijk pas in november te bestellen.

Wil je meer weten over de nieuwe iPhones? Bekijk dan onze dossiers: