Terug naar Meer bewijs: Apple komt met een iPhone 12 mini
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Meer bewijs: Apple komt met een iPhone 12 mini

Door Koen van Ekeren28 september 2020 11:102 min. leestijd0

Dat Apple een kleine iPhone in de maak heeft, weten we dankzij geruchten al een tijdje. Nu is het zo goed als zeker wat de naam is van het compacte toestel: de iPhone 12 mini. Dit bevestigt een foto met vermeende stickers van officiële Apple-hoesjes.

Verschijning iPhone 12 mini

Namen nieuwe iPhones

Het gaat om nog niet uitgebrachte siliconen iPhone-hoesjes, gemaakt in Apple’s fabrieken in het Ierse Cork. De foto werd gedeeld door de betrouwbare leaker DuanRai. Op de stickers zijn de volgende namen te zien:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max

Eerder werden deze iPhone 12 namen gedeeld door de betrouwbare Apple-leaker @L0vetodream, dus het lijkt er erg sterk op dat de kleinste iPhone het label ‘mini’ krijgt. Bij de iPhone kwam dit niet eerder voor. Bij de Mac (Mac mini) en iPad (iPad mini) heeft Apple deze toevoeging wel al vaker gebruikt.

Opvallend is dat een van de hoezen zowel de iPhone 12 als iPhone 12 Pro past. Dit suggereert dat de afmetingen van de iPhones identiek zijn, net als de plaatsing van de cameramodule en knoppen. Wellicht krijgt de iPhone 12 net als de Pro-modellen een vierkante cameramodule.

Van de iPhone 12 mini wordt een 5,4-inch scherm verwacht, zoals de afbeelding ook laat zien. De iPhone 12 en 12 Pro beschikken over een 6,1-inch display. De iPhone 12 Pro Max wordt de grootste iPhone ooit, met een scherm van 6,7-inch. Waarschijnlijk zijn ze allemaal voorzien van een oled-scherm.

Verschijning iPhone 12 mini

Apple maakte nog niet bekend wanneer de nieuwe iPhones worden onthuld. Waarschijnlijk kunnen we snel een uitnodiging verwachten, want betrouwbare geruchten spreken van een iPhone-event op dinsdag 13 oktober. Waarschijnlijk zijn de iPhone 12 mini en iPhone 12 de vrijdag daarna te pre-orderen. Door een vertraging met de productie zijn de geavanceerdere Pro-modellen mogelijk pas in november te bestellen.

Wil je meer weten over de nieuwe iPhones? Bekijk dan onze dossiers:

Meer weten over iPhone 12 mini?
Bekijk dit dossier
Meer weten over iPhone 12 Pro (Max)?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar