Terug naar Apple diep door het stof voor vertragen oude iPhones
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple diep door het stof voor vertragen oude iPhones

Door Koen van Ekeren29 december 2017 10:052 min. leestijd0

Vorige week werd een schijnbare samenzweringstheorie waarheid: Apple erkende dat het oude iPhones vertraagt wanneer de batterij veroudert. Nu verontschuldigt het bedrijf zich voor de gang van zaken en voert het twee maatregelen door om het vertrouwen van de consument terug te winnen.

SOS iPhone

Apple excuseert zich voor vertragen oude iPhones

In een bericht op de website gaat Apple uitgebreid in op het nieuws, dat voor veel ophef zorgt. ‘We weten dat sommigen van jullie vinden dat Apple je teleurstelt en we verontschuldigen ons daarvoor’, schrijft Apple, dat spreekt van een ‘misverstand’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De tech-gigant benadrukt wederom dat het niet iPhones vertraagt om opzettelijk de levensduur van een Apple-product te verkorten, om gebruikers daarmee aan te sporen een nieuwer model te kopen. ‘Dit hebben we nooit gedaan. Het is altijd ons doel geweest om producten te maken waar onze klanten van houden. Het maken van duurzame iPhones is daar een belangrijk onderdeel van.’

Toch voelt Apple zich genoodzaakt om iPhones met een verouderde batterij trager te maken. Dit heeft te maken met de lithium-ionbatterij. Wanneer deze ouder is, is het minder goed in staat om een piekstroom te leveren. Hierdoor kan een iPhone onverwachts crashen. Door de prestaties van de processor terug te schroeven – en de iPhone daarmee wat langzamer te maken – voorkomt Apple dit.

‘Dit onverwachts afsluiten vinden we onaanvaardbaar. We willen niet dat een telefoongesprek bij onze gebruikers uitvalt, het maken van een foto mislukt of een ander deel van hun iPhone-ervaring onderbroken wordt, als we dit ook kunnen tegengaan.’

Maatregelen

Toch beseft Apple dat het te weinig openheid van zaken heeft gegeven. Om het vertrouwen van iPhone-gebruikers te herwinnen, neemt het twee maatregelen:

  • Begin 2018 brengt Apple een nieuwe iOS-update uit. Hierin bevindt zich een nieuwe functie, waarmee gebruikers meer inzicht krijgen in de prestaties van de batterij van de iPhone. Zo kunnen gebruikers zelf zien of de batterij de prestaties van de processor in negatieve zin beïnvloedt.
  • De prijs voor het vervangen van een iPhone-batterij gaat drastisch omlaag: van 79 dollar naar slechts 29 dollar. In 2018 wordt dit wereldwijd ingevoerd; meer informatie volgt nog op de website van Apple.
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar