Terug naar Tim Cook: ‘Verkoopdaling iPhones te wijten aan iPhone 8-geruchten’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tim Cook: ‘Verkoopdaling iPhones te wijten aan iPhone 8-geruchten’

Door Koen van Ekeren3 mei 2017 11:062 min. leestijd0

In de eerste drie maanden van dit jaar verkocht Apple minder iPhones dan een jaar eerder. En dat heeft alles te maken met de enorme stroom van iPhone 8-geruchten, vermoedt CEO Tim Cook.

Verkoopdaling iPhone

‘Geruchten veroorzaken verkoopdaling iPhones’

‘We zien dat er een pauze is in de aanschaf van iPhones’, reageerde Cook dinsdag op een vraag van een analist. ‘We geloven dat dit komt door de vroegere en veel frequentere berichtgeving over de toekomstige iPhone. Dat is momenteel duidelijk aan de hand en mogelijk verklaart dit de cijfers.’

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dat geruchten over Apple-producten invloed uitoefenen op de verkoopcijfers is niet nieuw. Dit speelt vooral een rol bij de iPhone, waarvan er jaarlijks een nieuwe versie op de markt komt. Door geruchten over een significante update overwegen mensen de aanschaf nog even uit te stellen.

En vooral nu kan dit effect wel eens een grote rol spelen. Geruchten van verschillende betrouwbare bronnen wijzen op een revolutionaire nieuwe versie van de iPhone. De telefoon krijgt naar verwachting een 5,8-inch OLED-scherm, geïntegreerde vingerafdrukscanner, draadloos opladen en toepassingen met augmented reality.

In de afgelopen weken doken zelfs verschillende vermeende schematische tekeningen van de iPhone 8 op. Allemaal hebben ze een nagenoeg randloos design. Eén ontwerp geeft ook details over het draadloos opladen en toont een iPhone met een dubbele frontcamera.

Kwartaalcijfers

Uit recente kwartaalcijfers blijkt de iPhone-verkoop licht te zijn gedaald: van 51,2 naar 50,8 miljoen. Dat is één procent minder dan vorig jaar. Toch zal Apple daar niet om malen, want door de prijsstijging steeg de omzet uit iPhones alsnog.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar