Terug naar ‘Verkoop van iPhones daalt in 2016 voor het eerst’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Verkoop van iPhones daalt in 2016 voor het eerst’

Door Laura Grootaarts14 december 2015 18:292 min. leestijd3

Iedere keer als er een nieuwe iPhone verschijnt, wordt het ene na het andere verkooprecord verpulverd. Maar in 2016 zou dat weleens heel anders kunnen zijn, want analysten voorzien een daling van het aantal verkochte iPhones. En dat zou voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone zijn.

Krimp van 6 procent

Een analyst van de Amerikaanse bank Morgan Stanley denkt dat de verkoopcijfers van de iPhone in Apple’s boekjaar 2016, eindigend in september 2016, krimpt met zo’n 6 procent. Het verkoopcijfer van de iPhone staat nu op 231 miljoen, naar verwachting worden er volgend jaar ‘slechts’ 218 miljoen stuks verkocht.

Nog altijd een bizar aantal, zeker als je je bedenkt dat de iPhone in het eerste jaar 1,4 miljoen keer over de toonbank ging. In de grafiek hieronder zie je hoe de iPhone-verkoop tot nu toe jaar na jaar toenam, het ene jaar wat voorzichtiger dan het andere. Maar met die stijgende lijn is het voor nu dus waarschijnlijk afgelopen.iPhone verkopen

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Vanwaar die terugval?

Het blijft natuurlijk koffiedik kijken, maar toch zijn er twee voor de hand liggende verklaringen voor de terugloop in verkopen.. Ten eerste heeft het te maken met hogere prijzen op internationale markten. Bovendien zijn steeds meer mensen al voorzien van een smartphone en begint de markt dus verzadigd te raken.

Voor het jaar daarop verwacht Morgan Stanley weer trouwens wel een stijging van het verkoopcijfers, omdat consumenten tegen die tijd wel weer toe zijn aan een nieuw toestel.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6s
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jeff
Lezer
Jeff

Ze zouden iPhones moeten maken die langer mee gaan! Waarom zou zo’n mooie klein zak computer niet jaren mee kunnen net als een Mac? Die iPhones zijn er om ons te dienen, niet om de zakken van Apple te vullen!

Pipo Aerhu
Lezer
Pipo Aerhu

Omdat de evolutie bij de iDevices nog steeds vooruit gaat. De snelheden en mogelijkheden verdubbelen bijna elk jaar. Niet die van de Mac of een PC. En als Apple zijn zakken vult zijn er miljoenen die daar ook een stukje van krijgen!

Pipo Aerhu
Lezer
Pipo Aerhu

Ik heb nu een iPhone6. En de volgende wordt de 7. Mijn 4, 5, heeft andere mensen gelukkig gemaakt. Iedereen tevreden.