Terug naar Verkoop pc’s blijft dalen; Apple blijft stijgen met Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Verkoop pc’s blijft dalen; Apple blijft stijgen met Mac

Door Jelle Mol10 juli 2015 10:132 min. leestijd2

De Mac blijft goed presteren in een slechte pc-markt, blijkt uit cijfers van marktonderzoekbureau IDC. In het tweede kwartaal van 2015 daalde wereldwijd de verkoop van computers met zo’n 12%, maar verkocht Apple 16% meer Macs dan het jaar ervoor.

Verkoop pc Mac Q2 2015

Verkoop pc’s en Macs

Volgens schattingen gingen er in de maanden april, mei en juni meer dan vijf miljoen Macs over de toonbank. Daarmee behaalt Apple een marktaandeel van bijna 8%. Dat is een forse stijging ten opzichte van eind vorig jaar, toen Apple voor het eerst in de top vijf van grootste computerfabrikanten kwam te staan. De pc-markt leek toen te stabiliseren met een lichte daling, maar de cijfers van 2015 laten zien dat het wederom niet lekker gaat met de verkoop van computers. Alle andere grote merken rapporteren namelijk een daling van een kleine 8% (Asus) tot maar liefst 27% (Acer).

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Windows 10

De goede cijfers van Apple zijn toe te schrijven aan de introductie van een aantal nieuwe Macs, waaronder de splinternieuwe 5K Retina iMac en Retina MacBook. Mogelijk komt daar dit jaar nog een 21,5-inch iMac bij, die naar verwachting ook de stap naar Retina zal gaan maken. IDC merkt daarnaast op dat de daling in verkoop vorig jaar gecompenseerd werd door upgrades vanaf Windows XP, waarvoor toen de ondersteuning werd beëindigd. Bovendien wachten mensen en bedrijven nog even met het kopen van een nieuwe pc in aanloop naar Windows 10, dat vanaf eind juli gespreid gelanceerd wordt.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
WvB22
Lezer
WvB22

http://www.macrumors.com/2015/07/09/apple-us-mac-sales-drop-2q15/

En precies op hetzelfde moment zegt Gartner, de andere grote PC verkoop analist dat Apple’s verkopen flink gedaald zijn. Hoe vaag kan het zijn…

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

De daling van 2,5% die Gartner beschrijft betreft de Amerikaanse pc-markt. Desondanks lopen de cijfers inderdaad behoorlijk uiteen, maar het zijn dan ook schattingen.