Terug naar Zo bizar is het succes van de iPhone: Walkman en Barbie hebben het nakijken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo bizar is het succes van de iPhone: Walkman en Barbie hebben het nakijken

Door Laura Grootaarts23 juni 2017 12:082 min. leestijd0

De iPhone wordt deze zomer 10 jaar en is het grootste succes van Apple ooit. Om duidelijk te maken hoe groot dat succes precies is, heeft Wall Street Journal een grafiek gemaakt waarin de verkoop van de iPhone vergeleken wordt met die van andere iconische producten.

iPhone vs. Barbie

In de grafiek hieronder zie je hoeveel exemplaren er wereldwijd van een product zijn verkocht sinds de introductie ervan. Je ziet dat de Apple iPhone met een verkoopcijfer van 1,2 miljard in amper tien jaar met kop en schouder bovenuit steekt. Alleen Barbie komt enigszins in de buurt, maar Mattel had dan wel zestig jaar nodig voor het verkopen van 1 miljard barbiepoppen. Wereldberoemde producten zoals de Nintendo Game Boy en DS, de Sony Walkman en de Rubiks kubus blijven ver achter, terwijl er daar ook belachelijk veel van verkocht zijn. ’s Werelds bestverkochte auto, de Toyota Corolla, verdwijnt compleet in het niet.

Verkoop iPhone en andere iconische producten

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Aardverschuiving binnen Apple

Ook binnen Apple zelf heeft de iPhone voor een aardverschuiving gezorgd, zo is af te leiden uit een andere grafiek. Hierin zie je waaruit Apple’s omzet is opgebouwd. In 2006, voor de introductie van de iPhone was de Mac duidelijk het paradepaardje. In 2007 maakte de iPhone zijn debuut en was verantwoordelijk voor 0,5 procent van de omzet. In 2016 liep dit op tot ruim 63 procent. Zou je kijken naar de absolute aantallen die hierbij horen, dan zijn de getallen nog veel absurder.

Aandeel iPhone omzet Apple

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar