Terug naar 'Apple schroeft HomePod-productie terug na teleurstellende verkoop'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple schroeft HomePod-productie terug na teleurstellende verkoop'

Door Koen van Ekeren12 april 2018 11:002 min. leestijd0

Het lijkt niet goed te gaan met de verkoop van de HomePod. Anonieme bronnen aan Bloomberg melden dat Apple de verkoopprognose naar beneden heeft bijgesteld. Ook zou het bedrijf de productie van zijn slimme speaker hebben teruggeschaald.

verkoop HomePod teleurstellend

Verkoop HomePod teleurstellend

In de eerste weken leek de HomePod, die nog altijd niet verkrijgbaar is in Nederland, nog in de smaak te vallen. De pre-orders verliepen goed en in de laatste week van januari had het in de Verenigde Staten ongeveer een derde van de markt voor slimme luidsprekers in handen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Vanaf het moment dat de HomePod te vinden was in de winkels (9 februari), haalde het echter teleurstellende cijfers. In de eerste tien weken had het ongeveer 10 procent van de markt voor slimme luidsprekers in handen. Dit is aanzienlijk minder dan de dominerende Echo-speakers van Amazon (73 procent) en ook de Google Home presteerde beter met 14 procent.

Daarmee verkoopt Apple minder speakers dan gehoopt en stapelt de voorraad HomePods zich op. Verschillende Apple Stores verkopen slechts tien HomePods per dag, melden Apple-medewerkers aan Bloomberg. Door de teleurstellende verkoop zou Apple ervoor hebben gekozen om minder bestellingen bij Inventec te plaatsen, het Taiwanese bedrijf dat de slimme speaker maakt.

Oorzaak

Volgens Apple-analisten heeft de tegenvallende verkoop onder anderen te maken met de uitgestelde lancering. Bovendien zouden de relatief hoge prijs, de beperkte AI-mogelijkheden en het onvermogen om weg te stappen uit het ecosysteem van Apple, bijdragen aan de teleurstellende cijfers.

De slimme speaker is nog altijd maar in drie landen verkrijgbaar: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Later dit voorjaar verschijnt hij ook in Duitsland en Frankrijk. Het is nog steeds niet bekend wanneer de HomePod zijn debuut maakt in Nederland.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar