Terug naar Verkoop Apple Watch loopt snel terug
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Verkoop Apple Watch loopt snel terug

Door Jelle Mol7 juli 2015 17:572 min. leestijd0

Na het verkoopsucces in het openingsweekend is het aantal verkochte Apple Watches flink afgenomen. De eerste dag gingen er zo’n 1 miljoen exemplaren over de toonbank en in de week erna werden er gemiddeld 200.00 stuks per dag verkocht. In juni waren dat er ‘nog maar’ 20.000 per dag in de Verenigde Staten, een afname van 90%.

Verkoop Apple Watch afgenomen

Afname verkoop na introductie

Dat stelt MarketWatch op basis van schattingen, aangezien officiële verkoopcijfers nog niet door Apple worden afgegeven. Volgens berichten wordt de Apple Watch op sommige dagen in de VS slechts 4.000 tot 5.000 keer verkocht. Dat klinkt allemaal vrij dramatisch, maar is niet heel uitzonderlijk bij de introductie van een nieuw product. Kopers van de eerste generatie zijn toch vooral early adopters en de meesten daarvan zullen hun Watch meteen bij de lancering hebben besteld.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Bijna 3 miljoen

Wellicht interessanter is dat tweederde van de verkochte horloges de goedkopere Sport-variant zou betreffen. De Edition, verkrijgbaar vanaf ruim 11.000 euro, zou in Amerika 2.000 keer zijn verkocht. In totaal zouden er inmiddels bijna 3 miljoen exemplaren over de toonbank zijn gegaan, wat in bijna drie maanden tijd de verkoop van Android-smartwatches in een heel jaar doet verbleken. In 2014 werden namelijk in totaal 720.000 Android-horloges verkocht.

De Apple Watch is vanaf vrijdag 17 juli ook in Nederland verkrijgbaar vanaf € 419.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar