Terug naar iTip: Verborgen donkere modus activeren in iOS 11
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iTip: Verborgen donkere modus activeren in iOS 11

Door Koen van Ekeren6 december 2017 13:552 min. leestijd0

Ergens, heel diep in de duistere krochten van het iOS 11-besturingssysteem, zit een donkere modus-functie verstopt. In deze iTip leggen we je uit hoe je deze verborgen nachtmodus kunt activeren.

donkere modus activeren

Verborgen donkere modus activeren

Al jaren is de roep om een donkere modus in iOS groot. Deze functie is vooral fijn als je in het donker zit, omdat het licht van het scherm dan veel minder fel is. Met de komst van iOS 11 is er nog steeds geen officiële donkere modus, maar wel iets wat er sterk op lijkt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In iOS 11 zit namelijk de optie ‘Slim omkeren’ geïntegreerd. Zoals de naam als zegt keert de functie de kleuren op een slimme manier om; dit betekent dat alle kleuren in apps worden omgekeerd, behalve foto’s en video’s. Het vele wit wordt daardoor zwart, terwijl de beelden (in principe) onbewerkt blijven.

Wil je de donkere modus activeren? Je vindt hem via een lange weg in ‘Instellingen>Toegankelijkheid>Aangepaste weergave>Keer kleuren om’. Hier schakel je de optie ‘Slim omgekeerd’ in. Helaas gaat het slim omkeren bij veel apps, zoals Safari, nog niet helemaal goed. Ook de afbeeldingen worden vaak omgekeerd; hopelijk verbetert dit nog in een iOS-update.

Snel schakelen tussen donkere en lichte modus

Als je enthousiast bent over deze verborgen donkere modus, zou je het liefst heel snel kunnen wisselen van modus. Dat kan ook: ga naar ‘Instellingen>Algemeen>Toegankelijkheid’ en scrol helemaal naar beneden, naar ‘Activeringsknop’. Zet daar een vinkje voor ‘Slim omgekeerde kleuren’. Vanaf nu wissel je door drie keer snel op de thuisknop te drukken tussen licht en donker.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar