Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Verander de datum van je iPhone niet naar 1-1-1970!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone sneller maken


Lees verder na de advertentie

Update: Apple heeft inmiddels bekendgemaakt dat er een update komt die het probleem moet verhelpen.

Gewoonlijk als wij iets schrijven over de instellingen van je telefoon, dan proberen we het zelf uit. Even kijken of het werkt, dat noemen we onderzoeksjournalistiek. Maar voor deze keer laten we dat achterwege, en nemen we dat wat iClarified beweert maar voor waar aan. Als je de datum van je iOS-device verandert naar 1 januari 1970, dan legt je toestel spontaan het loodje en zie je nog alleen maar een Apple-logo.

Niet doen!

Ga dus in de app Instellingen vooral niet naar ‘Algemeen>Datum en tijd’. Haal de schakelaar achter ‘Stel automatisch in’ zeker niet op grijs. En verander in het menu met de tandwielen dan vooral de datum niet naar 1 januari 1970. Tenzij je graag een uitstapje wilt maken naar de Genius Bar van de dichtstbijzijnde Apple Store.  Deze datum is niet zomaar uit de lucht gegrepen: op 1 januari 1970 begon de tijdrekening van het Unix-systeem.

Heb je net zoals wij niet echt zin om dit uit te proberen maar ben je toch benieuwd naar de bug? In de onderstaande video waagt iemand zich wel aan het rommelen met de instellingen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

https://youtu.be/ri5Dw73hriY