Terug naar Veiligheidsramp AT&T door topdrukte iPhone 4
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Veiligheidsramp AT&T door topdrukte iPhone 4

Door Redactie iCreate16 juni 2010 14:122 min. leestijd0

Gisteren stonden Amerikaanse AT&T-gebruikers massaal te springen om een iPhone 4 te reserveren. Vanochtend berichtten we dat het interne netwerk van de provider crashte ten gevolgen van deze topdrukte. De gevolgen van deze servercrash komen nu aan het licht. Volgens Gizmodo hebben de kuren met de server gezorgd voor een veiligheidsramp: privé-informatie van AT&T-gebruikers verscheen plotseling bij een ander op het scherm!

Jouw gegevens op mijn scherm
Het probleem deed zich voor als een klant wilde inloggen op zijn AT&T-account om de overstap te maken naar de iPhone 4. Terwijl zowel de gebruikersnaam en wachtwoord werden ingevuld, loodste het AT&T-systeem de gebruiker toch naar de account van een andere klant. Dus ik log in en krijg jouw gegevens op mijn scherm; adressen, rekeningen en gevoerde gesprekken. Dit is zeker geen incident, circa 10 klanten hebben dit ervaren en er melding van gemaakt bij Gizmodo.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Matt keek plotseling naar de account-gegevens van Andrew [gizmodo]

Probleem bij AT&T niet waarneembaar
AT&T is ondertussen op de hoogte van dit veiligheidsprobleem, maar heeft het probleem zelf nog niet kunnen constateren: ‘Gebruikers meldden bij ons dat ze de verkeerde account-informatie zagen tijdens het bestellen van een iPhone 4. Het is ons nog niet gelukt om dit zelf te signaleren. De vrijgegeven informatie bevat geen sofinummers of creditcardinformatie.’

Om verdere problemen te voorkomen heeft AT&T het accountsysteem enige tijd offline gehaald. Op dit moment is inloggen wel weer mogelijk, maar de iPhone 4-bestelpagina staat nog offline.

Veiligheidsbreuk zonder hackers
Deze veiligheidsbreuk bij AT&T is niet hun eerste blunder met privé-gegevens. Afgelopen weekend wisten hackers de e-mailadressen van ruim honderdduizend iPad-gebruikers te ontfrutselen bij AT&T. Toen kon de provider zijn klanten nog geruststellen met de melding dat de accountgegevens nooit in gevaar zijn geweest. De accountgegevens prijken ditmaal open en bloot op het scherm bij de verkeerde consument. Deze keer kunnen ze  hackers niet de schuld geven.

[Update]
Zelfs de creditcardinformatie van de AT&T-gebruikers was niet veilig. Gizmodo-gebruiker Christian stuitte op de creditcardgegevens van een andere gebruiker tijdens het afrekenen van zijn nieuwe iPhone 4.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 4
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar