Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Waar kun je (niet) veilig zwemmen? Check het in deze app

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
zwemwater


Lees verder na de advertentie

Het wordt de komende week tropisch warm in Nederland. Heerlijk om dan verkoeling te zoeken in het water, maar duik niet zomaar in de eerste de beste plas die je tegenkomt. Bij warm weer kan de kwaliteit van het water namelijk snel afnemen. Met de Zwemwater-app van de waterschappen check je waar je veilig kunt zwemmen en waar niet.

Veilig zwemmen app

De Zwemwater-app is gratis te downloaden in de App Store. Een interactieve kaart laat je de 800 officiële zwemlocaties in Nederland zien en geeft aan of ze veilig zijn. Hier zie je ook wanneer de test werd uitgevoerd en wat de volgende datum is dat de zwemwaterkwaliteit wordt gemeten. In het voorjaar en in de zomer gebeurt dit wekelijks door de Rijkswaterstaat en de waterschappen.

Bij warm weer kan de kwaliteit van het zwemwater snel achteruit gaan. Een slechte kwaliteit van het water brengt verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Er is bijvoorbeeld een vergrote kans op blauwalg, zwemmersjeuk, het oplopen van de Ziekte van Weill en botulisme.

Zwemwater

De Zwemwater-app geeft ook informatie over de voorzieningen, zoals parkeerplekken en douches. Bovendien vind je er andere informatie over veilig zwemmen. Je leest bijvoorbeeld wat je moet doen bij muien, onderkoeling en troebel water.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt