Terug naar Waar kun je (niet) veilig zwemmen? Check het in deze app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waar kun je (niet) veilig zwemmen? Check het in deze app

Door Koen van Ekeren6 augustus 2020 11:302 min. leestijd0

Het wordt de komende week tropisch warm in Nederland. Heerlijk om dan verkoeling te zoeken in het water, maar duik niet zomaar in de eerste de beste plas die je tegenkomt. Bij warm weer kan de kwaliteit van het water namelijk snel afnemen. Met de Zwemwater-app van de waterschappen check je waar je veilig kunt zwemmen en waar niet.

Veilig zwemmen APP

Veilig zwemmen app

De Zwemwater-app is gratis te downloaden in de App Store. Een interactieve kaart laat je de 800 officiële zwemlocaties in Nederland zien en geeft aan of ze veilig zijn. Hier zie je ook wanneer de test werd uitgevoerd en wat de volgende datum is dat de zwemwaterkwaliteit wordt gemeten. In het voorjaar en in de zomer gebeurt dit wekelijks door de Rijkswaterstaat en de waterschappen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bij warm weer kan de kwaliteit van het zwemwater snel achteruit gaan. Een slechte kwaliteit van het water brengt verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Er is bijvoorbeeld een vergrote kans op blauwalg, zwemmersjeuk, het oplopen van de Ziekte van Weill en botulisme.

Zwemwater

De Zwemwater-app geeft ook informatie over de voorzieningen, zoals parkeerplekken en douches. Bovendien vind je er andere informatie over veilig zwemmen. Je leest bijvoorbeeld wat je moet doen bij muien, onderkoeling en troebel water.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar