Terug naar Veilig updaten naar OS X 10.7.3 Lion
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Veilig updaten naar OS X 10.7.3 Lion

Door Redactie iCreate9 mei 2012 14:002 min. leestijd0

Het lekken van gebruikerswachtwoorden in OS X 10.73 roept de vraag op of het updaten naar versie OS X 10.73 wel veilig is. Apple heeft oficieel nog niet op het gerapporteerde probleem gereageerd, maar in de bètaversies van OS X 10.7.4 zou dit niet meer voorkomen.

Aangezien de doorsnee Mac-gebruiker de FileVault-beveiliging waarschijnlijk niet eens aan heeft staan en de Mac in huiskamerverband toch al vrij ontoegankelijk is voor vreemden, zullen maar weinig gebruikers na de overstap op OS X 10.7.3 problemen ondervinden door wachtwoorden die open en bloot in een tekstbestand staan.

Upgrade vanuit Snow Leopard met FileVault aan

De fout die in OS X 10.7.3 is ontdekt, raakt bovendien uitsluitend mensen die sinds februari, toen OS X 10.7.3  uitkwam, vanaf Snow Leopard naar Lion zijn overgestapt EN in Snow Leopard de functie FileVault aan hadden staan. Lion blijft in dat geval de FileVault-versie van Snow Leopard gebruiken. Deze versleutelt alleen de thuismap in plaats het hele systeem, zoals het nieuwere FileVault 2 uit all Lion-versies doet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wat kun je nu doen als je toevallig tot deze groep behoort?
Bij het openen van de beveiligingsinstellingen via ‘Systeemvoorkeuren>Beveiliging en privacy’ zul je de vraag krijgen of je de oude FileVault-versie wilt blijven gebruiken. Dat wil je dus niet. Als je ontkennend antwoord, wordt die oude versie uitgeschakeld.  Voor alle zekerheid kun je de gebruikerswachtwoorden wijzigen, zeker als je die vraag eerder wel hebt bevestigd, bijvoorbeeld omdat je niet wist wat het inhield. Door FileVault 2 te gebruiken, zul je geen last hebben van wachtwoordlekkages.

Wat als je van Snow Leopard (met FileVault aan) naar OS X Lion 10.7.2 bent overgestapt?
Je hebt dan niets te vrezen. De fout komt in versie 10.7.2 niet voor. Je hoeft geen gebruikersnamen te wijzigen. Wil je updaten naar versie 10.7.3 terwijl je Mac mogelijk nog de oude versie van FileVault gebruikt, dan zou je bij het openen van de beveiligingsinstellingen de vraag moeten krijgen of je die oude versie wilt blijven gebruiken. Niet dus, je wilt immers dat OS X 10.7.3 het nieuwere FileVault 2 gaat gebruiken.

Wat als je de overstap van Snow Leopard naar Lion  nog niet hebt gemaakt?
Als je FileVault in Snow Leopard niet aan hebt staan, kun je zonder problemen overstappen. Heb je FileVault wel aan staan, dan zet je het vóór de overstap uit. Na de overstap kun je in Lion FileVault 2 aanzetten.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar