Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Veilig internetten op je iPhone

Auteur: iCreate
0 reacties
iPhone bunq-app


Lees verder na de advertentie

De kans is groot dat je meer tijd online doorbrengt op je Apple iPhone, dan op je laptop of desktop. Je leest het nieuws erop, kijkt films op Netflix, luistert muziek op Spotify en maakt foto’s en video’s. Niet te vergeten het online winkelen en je bankzaken, die je allemaal doet met je Apple iPhone. Connectie maken of het internet opgaan, begint bij een ISP. Een internet Service Provider zoals Solcon. Maar eenmaal op het internet, ligt de verantwoordelijkheid in eigen handen.

Wat als …

Stel je voor dat je iPhone ineens er mee stopt, een virus krijgt of compleet gewist wordt. In de huidige tijd van Malware, Spyware en Ransomware zijn dit realistische scenario’s. Veilig online is tegenwoordig een serieus onderwerp. Al je geliefde foto’s en video’s staan op je telefoon. Je bankzaken die je snel kan regelen. Maar ook al je contacten en wachtwoorden. Wat als je over 5 minuten geen toegang meer hebt tot je Apple iPhone? Of al je foto’s en video’s gewist worden? Veilig online met je mobiel begint in een hoek waar je het niet zou verwachten. Om je te helpen dit soort scenario’s te voorkomen of je op weg te helpen als het wel gebeurt, hebben we enkele tips voor je op een rijtje gezet.

Tips voor veilig online

De eerste tip zit in een hoek waar vaak niet over nagedacht wordt. Want wanneer heb je voor het laatst een back-up gemaakt van alle gegevens op je Apple iPhone? Zonder back-up kan je al die onbetaalbare foto’s die je hebt gemaakt nooit meer terug krijgen. Dit is een maatregel die veel bedrijven gebruiken om te zorgen voor continuïteit van hun business. Stel dat voor welke reden dan ook de systemen vandaag allemaal ermee stoppen, dan kunnen ze terugvallen op de back up van gister.

De tweede tip is meer gericht op bewustzijn. Er is een grote trend in WhatsApp-fraude en frauduleuze linkjes die gestuurd worden. De links worden meestal als sms of appje verstuurd en doen zich voor als een bank of belastingdienst. Je moet dan op een linkje klikken om in te loggen bij de “nep” bank of om een bedrag bij de belastingdienst over te maken. Zowel de belastingdienst als banken zouden nooit op deze manier communiceren. Maakt nooit gebruik van deze linkjes. Ook niet via WhatsApp. Als iemand zich voordoet als een bekende, bel ze dan gewoon. En maak nooit zomaar geld over.


kooptip

De derde tip is eenvoudig; Gebruik je gezonde verstand! Als iets er niet goed uit ziet of als iets te mooi lijkt om waar te zijn, blijf er dan bij uit de buurt. Zo is het al enige tijd mogelijk om apps te installeren, die niet afkomstig zijn uit de app store. Dit is voor cybercriminelen een perfecte manier om mee te kijken op jouw Apple iPhone of om gewoon je iPhone over te nemen. Denk dus goed na voor dat je hier aan begint.

Internet bewustzijn

Het stukje bewustzijn en verantwoordelijkheid begint bij jezelf. Jij kan zelf beslissen wat je wel wil installeren en wat niet. Je kan zelf besluiten om persoonlijke informatie niet te delen online. Door dit stukje bewustzijn, creëer je een solide basis voor online veiligheid.

Dit is een samenwerkingsverband met Solcon