Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Vanaf nu OV-inchecken met smartphone – maar niet met de iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
OV-inchecken smartphone


Lees verder na de advertentie

Vanaf vandaag kun je in heel Nederland met je smartphone inchecken in het openbaar vervoer. Voordat je je OV-chipkaart doorknipt: OV-inchecken met de iPhone is helaas nog niet mogelijk …

OV-inchecken iPhone niet mogelijk

Er is al eens eerder getest met mogelijkheden om met je smartphone in te checken. Vandaag is er voor het eerst geen sprake meer van een proef. Het inchecken is mogelijk bij zowel trein, bus als metro. Maar nog niet iedereen kan zijn OV-chipkaart thuis laten liggen. Het inchecken werkt op dit moment nog alleen maar voor Android-telefoons en gaat via de ingebouwde NFC-chip. iPhones hebben wel een NFC-chip, maar Apple staat niet toe dat derde partijen als Translink hiervan gebruikmaken.

Nog meer beperkingen inchecken smartphone

Het gebruik van de nieuwe methode is bovendien beperkt tot een aantal providers. Alleen Vodafone, KPN en KPN-dochterondernemingen Simyo, Telfort en Yes Telecom maken mobiel inchecken mogelijk. En ook dan is nog maar de vraag of je iets met de digitale OV-chipkaart kunt. De kaart werkt nog alleen maar bij mensen die het volle tarief betalen. Met een OV-abonnement werkt het dus nog niet. Ook moet automatisch opladen geactiveerd zijn.

Voor de 126 mensen in Nederland die aan alle voorwaarden voldoen; in de video hieronder zie je hoe het werkt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

https://youtu.be/iUjACSduDYw

Het is dus nog even afwachten wanneer deze optie ook toegankelijk is voor mensen met een iPhone, reizigers met een abonnement en voor andere providers. Op ov-chipkaart.nl lees je meer over deze nieuwe manier van inchecken.