Terug naar USB-C-poort MacBook wordt nog sneller door Thunderbolt 3
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

USB-C-poort MacBook wordt nog sneller door Thunderbolt 3

Door Sven Lamers3 juni 2015 12:012 min. leestijd0

Nadat Apple de nieuwe MacBook met usb-c-aansluiting aankondigde, leek het einde van de oudere Thunderbolt-aansluiting nabij. Apple was het enige grote bedrijf dat Thunderbolt in zijn apparaten gebruikte en het leek er dus op dat ontwikkelaar Intel de enige echte supporter van de aansluiting zou verliezen. Maar Thunderbolt blijkt alles behalve dood: op de Computex in Taiwan heeft de chip-fabrikant Thunderbolt 3 aangekondigd met – verrassing – usb-c als aansluiting.Thunderbolt 3

Thunderbolt 3 met usb-c-aansluiting

Thunderbolt 3 gebruikt gewoon de stekker van usb-c, voldoet aan alle andere usb-specificaties maar voegt extra overdrachtsmodi en protocollen toe. Usb-apparaten evenals DisplayPort-beeldschermen (één 5K-display of twee 4K-displays tegelijk) kun je zo direct op usb-c-poorten aansluiten. Ook opladen met tot aan 100 watt ondersteunt Thunderbolt 3. Het unieke aan Thunderbolt blijft echter dat je meerdere apparaten kunt doorlussen, allemaal op één poort.

Prestaties

Intel belooft dat Thunderbolt 3 tot aan 40 gigabit per seconde moet kunnen halen. Dat zou meer dan vier keer sneller zijn dan een standaard usb-c-aansluiting. Hiervoor heb je echter nieuwe, actieve kabels nodig die ook duurder zijn. Met een gewone usb-c-kabel bereikt Thunderbolt 20 Gbps. Voor de vorige twee generaties van Thunderbolt zijn adapters gepland.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

De eerste apparaten met Thunderbolt 3 moeten eind dit jaar op de markt komen, waarschijnlijk tegelijk met Intels nieuwe Skylake-processors. En we zouden er vergif op innemen dat er dan ook een nieuwe MacBook Pro met deze processors, usb-c én Thunderbolt 3 gelanceerd wordt.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar