Terug naar Update macOS Sierra zorgt voor ophef
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Update macOS Sierra zorgt voor ophef

Door Sven Lamers14 december 2016 08:502 min. leestijd0

Gisteravond bracht Apple een nieuwe versie van macOS Sierra uit, een dag na de update van iOS. Net als iOS krijgt macOS toegang tot de nieuwe emoji’s, daarnaast werden nieuwe bureaubladachtergronden toegevoegd en natuurlijk zijn ook heel veel bugs verholpen. Ook is er een sneltoets om screenshots van de Touch Bar te maken, te weten Cmd+Shift+6. Een verandering zorgt echter voor grote ophef op internet.

MacBook Pro met Touch Bar

Resterende batterijtijd verdwenen in macOS Sierra

Zoals je wellicht weet, waren er de laatste weken al veel klachten over de batterijduur van de nieuwe MacBook Pro’s met Touch Bar. In plaats van de geadverteerde tien uur zou Apple’s nieuwe laptop het vaak slechts vier uur volhouden. Nu ligt dat natuurlijk vaak aan de manier waarop je de laptop gebruikt. De batterijwidget in de menubalk rechtsboven gaf daarbij altijd een schatting van hoelang de accu nog meegaat.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple’s oplossing voor al deze accuproblemen? Het bedrijf heeft de schatting met de resterende tijd simpelweg verwijderd. Er is niets voor in de plaats gekomen, deze functie is gewoon weg. Wel kun je natuurlijk nog steeds het percentage van de accu weergeven. Dat is voor nu dan ook de gemakkelijkste oplossing.

Ophef op internet

Op internet zijn mensen niet blij met Apple’s beslissing om de resterende accuduur in macOS Sierra te verwijderen. John Gruber van Daring Fireball maakt een passende vergelijking: een werknemer is te laat is en lost dat probleem op door zijn horloge kapot te maken.

Tegelijkertijd doet dit ook denken aan een verhaal uit de geschiedenis van Apple. Toen iPhone 4 uitkwam, waren er veel klachten over slecht bereik. Apple fikste dit toen door het bereik-grafiekje aan te passen. Dat gaf voortaan langer aan dat het bereik ‘goed’ zou zijn.

Hoe dan ook, we hopen dat Apple zijn mening nog verandert en de resterende batterijtijd weer gaat inbouwen – in een verbeterde en nauwkeurigere vorm dan uiteraard. Want zo onnauwkeurig als de functie was, hij gaf wel een indicatie of je de accu van je Mac heel snel aan het leegslurpen was. Dan kon je in ieder geval je gebruik erop aanpassen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar