Terug naar Update iOS zorgt voor meer privacy op je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Update iOS zorgt voor meer privacy op je iPhone

Door Redactie iCreate16 februari 2012 08:012 min. leestijd0

Apple gaat in een volgende update van iOS ervoor zorgen dat niet zomaar iedere app toegang krijgt tot je persoonlijke gegevens. Momenteel heeft iedere app toegang tot je adressenboek, maar hier gaat Apple verandering in brengen op verzoek van onder andere een aantal Amerikaanse congresleden, zo schrijft AppleInsider.

Path

Het openbaar maken van het adresboek kwam ter sprake, nadat de app Path er ongevraagd mee aan de haal ging. In een volgende update van het mobiele besturingssysteem gaat Apple de instellingen aanpassen, zodat niet meer iedere app ongevraagd toegang heeft tot je persoonlijke gegevens.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Privacy

Het is niet voor het eerst dat privacy aan de orde komt bij Apple. Zo was er vorig jaar een ware ‘locationgate’, omdat de locatiegegevens van iPhone-gebruikers alom werden opgeslagen. Een Zuid-Koreaan kreeg hier zelfs een schadevergoeding voor uitgekeerd. Op 9to5mac lezen we het verontrustende bericht dat dit slechts het topje van de ijsberg is, als het op privacy aankomt.

Apps kunnen ongeremd foto’s delen of gesprekken opnemen, zonder dat de gebruiker hiervan weet. Dit is overigens geen probleem dat alleen iOS aangaat, ook andere besturingssystemen kunnen op deze manier gebruikt worden door mensen met kwade bedoelingen. De vraag is alleen: hoe gaat Apple dit gat dichtspijkeren?

[Afbeelding: GeekWithLaptop]

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar