Terug naar Update iOS 9.0.1 verhelpt problemen met internet en wekker
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Update iOS 9.0.1 verhelpt problemen met internet en wekker

Door Laura Grootaarts24 september 2015 09:082 min. leestijd22

Sinds woensdagavond kun je op je iPhone, iPad of iPod touch iOS 9.0.1 installeren. De update volgt één week na de introductie van iOS 9 en lost een paar kleine maar irritante problemen op.

iOS 9.0.1

Problemen met iOS 9

Want iOS 9 mag dan allerlei leuke nieuwe functies bieden, er waren ook wat zaken waar we minder blij van werden. Want nee: je bent niet door je wekker heen geslapen, je iPhone verzuimde het gewoon om het alarm op de juiste tijd af te spelen. En een vervelende bug zorgde ervoor dat klanten van onder meer Ziggo Mobiel en Hollands Nieuwe niet meer mobiel konden internetten. Zo lost iOS 9.0.1 nog een paar narigheden op, dit zijn ze allemaal:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  • Een probleem waardoor sommige gebruikers de configuratie-assistent niet konden voltooien na de update.
  • Een probleem waardoor wekkers en timers soms niet werden afgespeeld
  • Een probleem in Safari en Foto’s waarbij het onderbreken van video kon leiden tot vervorming van het gepauzeerde beeld.
  • Een probleem waarbij mobiel data-verkeer niet langer werkte voor sommige gebruikers met een via een profiel aangemaakte APN-configuratie.

Updaten naar iOS 9.0.1 is heel eenvoudig

Je kunt de update direct via je iPhone, iPad of iPod touch downloaden via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Of zoek in het zoekvenster boven aan het Instellingen-menu gewoon naar ’software’, want dan kom je er ook.

iOS 9.0.1 is ook te downloaden en installeren via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone, iPad of iPod touch met een kabeltje aan op je Mac of pc, selecteer in iTunes je apparaat en kies voor ‘Zoek naar update’. De update is ongeveer 30 MB, maar de precieze grootte is afhankelijk van het soort iPhone of tablet dat je hebt.

Wil je meer weten over de handige nieuwe functies van iOS 9? Lees dan iCreate 71.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

22
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
nelly Vredebregt
Lezer
nelly Vredebregt

heb mijn ipad geupgrade vandaag en nu heb ik ineens een toegangscode nodig wie kan mij helpen ik kan niet meer werken met de ipad nu

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Bij de update krijg je de vraag of je een toegangscode in wilt voeren, maar dit is niet verplicht! Rechtsonder kun je via toegangscodeopties je voorkeuren aangeven.

Marco
Lezer
Marco

Ik had ook het schuif om bij te werken probleem. Echter de update van 9.0 naar 9.0.1 via itunes lukt niet. Zowel niet in normale modus als in herstelmodus. Zelfs het herstellen naar fabrieksinstellingen lukt in beide gevallen niet!!! Wie kan mij helpen?

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Als je kiest voor de herstelmodus, krijg je twee opties. Namelijk ‘Herstellen’ en ‘Bijwerken’. In dit geval is het belangrijk dat je voor de eerste optie kiest.

Jean Dillen
Lezer
Jean Dillen

Wie kan me hier mee helpen , staat er enkel wanneer ik wil antwoorden op een bericht

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Meer mensen hebben daar last van, het lijkt een soort timer. Ga naar ‘Instellingen>Berichte’ en zet daar ‘Toon onderwerpveld’ uit. Daarmee zou het verholpen moeten zijn.

h
Lezer
h

is het beter geworden na de update van versie 9 want bij mij deed mijn scherm het niet meer

Marco Spinellis van der Kruk
Lezer
Marco Spinellis van der Kruk

Nu zit mijn scherm ook vasr na update ios 9.1 echt K alleen Ipad nog niet omgezet en kan dus kan ik hier nog wat schrijven, erg lastig wordt net gebeld maar kan niet opnemen schermmreageert niet echt klote jammer ben zo’ n grote v Fan Apple hoop dat eea snel wordt opgelost

Marco Spinellis van der Kruk
Lezer
Marco Spinellis van der Kruk

Nu via home knop en aan uit knop lang indrukken dan herstart de iphone 6 plus gelukkig beeldscherm doet het weer alles werkt weer wel lastig hoor

renatehinckel
Lezer
renatehinckel

Na update 9.01 is de i pad super traag geworden. Wat kan ik doen? Zo is i padden niet meer leuk

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Na installatie gaat iOS9 indexeren. Dit kan het systeem vertragen.

renatehinckel
Lezer
renatehinckel

Okay, en wanneer gaat die weer normaal functioneren? Dit is echt vervelend en onplezierig.

Marie-Rose Regout
Lezer
Marie-Rose Regout

Na upgraden van iOS 9.0.1 krijg ik geen zescijferige toegangscode mogelijkheid op mijn iPhone 6. Tevens niet de update voor kaarten waarbij je restaurants e.d. kunt zoeken. Daarnaast is inderdaad de iPad erg traag geworden.

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Ga naar ‘Instellingen>toegangscode>wijzig toegangscode’ en gebruik hierbij steeds je oude wachtwoord. Op een gegeven moment krijg je de vraag om een nieuw wachtwoord in te vullen. Daaronder staat ‘Toegangscodeopties’ Daar kun je aangeven dat je voortaan een 6-cijferige code wilt.

Wat betreft kaarten: die update die werkt bij ons nog niet. In Duitsland bijvoorbeeld, is deze functie nog maar net beschikbaar. Wij zullen er nog even op moeten wachten, net zoals we moeten wachten op de OV-informatie.

esmee
Lezer
esmee

Hoi
Ik heb gister mijn apple iphone naar 9.01 gedownload en hoorde daarna van mensen dat je daar mee veel problemen kunt krijgen kan ik het er weer afhalen? Of kan ik er iets anders tegen doen?

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Niet iedereen heeft dit probleem! Je kunt in principe downgraden maar dat is geen aanrader, kijk dus eerst even of je er echt last van hebt.

Ada
Lezer
Ada

Hoi, na de update kan ik geen apps meer openen, niet gebeld worden maar krijg wel berichten binnen. Ik heb geprobeerd mijn Iphone 6 uit te zetten maar dit lukt ook niet. Wat raad je aan?

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Hoe heb je je telefoon uit proberen te zetten? Een harde reset wil nog wel eens helpen. Hiervoor houd je de aan-/uitknop en de thuisknop tegelijkertijd een paar seconden ingedrukt.

Ada
Lezer
Ada

Dankje Laura, het is inmiddels gelukt!

Britt
Lezer
Britt

Ik kan mijn iphone 6 niet updaten naar 9.1. Als ik hem wil updaten valt ie weg en kom k op mijn beginscherm, hoe kan ik hem updaten?

Rwinagirl
Lezer
Rwinagirl

Dit staat er al een tijdje bij mij. Help wat moet ik doen. Ik heb al geprobeerd mijn home knop en aan uit knop ingedrukt te houden maar alsnog doet tie het daarna niet ?

Denny Schuurman
Lezer
Denny Schuurman

Hoi, ik kan sinds enkele dagen geen linken meer openen in mijn zoekfunctie in safari, zowel op iPhone niet als iPad, heeft iemand hier ook ervaringen mee? Heb al Zoekmachine suggesties uitgezet en safari suggestie en opnieuw opgestart. blijf problemen houden? Hoop dat iemand kan helpen. Op telefoon 6S IOS 9.3 en op iPad IOS 9.2