Terug naar Update iOS 8 uitgebracht en weer teruggetrokken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Update iOS 8 uitgebracht en weer teruggetrokken

Door Jelle Mol25 september 2014 09:402 min. leestijd5

Dat was een verrassing gisteravond: ineens was daar iOS 8.0.1, dat een aantal bugs in het veelgeplaagde iOS 8 zou moeten oplossen. Nog groter was de verrassing toen de update een kleine 1,5 uur later alweer werd teruggetrokken. iOS 8.0.1 bleek op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus namelijk meer problemen te veroorzaken dan op te lossen.

Problemen met Touch ID en ontvangst

Al snel nadat iOS 8.0.1 beschikbaar was, kwamen de eerste berichten dat Touch ID niet meer werkte en dat gebruikers niet konden bellen. Deze problemen beperken zich tot de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, maar gezien het groot aantal getroffen gebruikers heeft Apple de update teruggetrokken. Dat betekent dat het niet meer mogelijk is de update te installeren en dat iOS 8.0 de huidige versie van iOS is. Het bedrijf heeft aan Re/code toegezegd de problemen te onderzoeken.


Momenteel wordt gewerkt aan iOS 8.0.2, dat binnen een paar dagen beschikbaar moet zijn. Daarmee worden ook de problemen in versie 8.0.1 opgelost.

Herstellen naar iOS 8

Apple heeft ondertussen een stappenplan online gezet voor gebruikers die iOS 8.0.1 hebben geïnstalleerd, maar hun iPhone 6 willen herstellen naar iOS 8.0:

  1. Installeer de meest recente versie van iTunes.
  2. Verbind je iPhone met iTunes.
  3. Maak een reservekopie van je iPhone op je Mac of pc.
  4. Download iOS 8.0 voor de iPhone 6 (2,05 GB) of iPhone 6 Plus (2,37 GB).
  5. Klik in iTunes op ‘Zoek naar update’ terwijl je Alt (Mac) of Shift (pc) ingedrukt houdt.
  6. Selecteer nu het bestand dat je hebt gedownload om iOS 8.0 te installeren.

Heb je geen iPhone 6 maar wel iOS 8.0.1. geïnstalleerd? Dan is het niet per se nodig om te herstellen naar iOS 8.0, tenzij je problemen ervaart. Je moet dan wel de juiste iOS 8-installatie downloaden die bij jouw apparaat hoort.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Boudewijn de Jong
Lezer
Boudewijn de Jong

De link naar iOS8-installatie (in de laatse zin) werkt bij mij niet.
Wat ik me wel afvroeg: Zou je zo ook terug kunnen gaan naar iOS7 en hoe zou je dan aan de installatiefile kunnen komen?

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Dat kan. Je volgt daarvoor het stappenplan van hierboven (vergeet geen back-up te maken!) maar dan met het installatiebestand van iOS 7.1.2, dat je hier kunt vinden: http://www.icj.me/ios/all

Boudewijn de Jong
Lezer
Boudewijn de Jong

Bedankt, het is inmiddels gelukt, ging mij om mijn iPad mini die als fotolijstje dient. Daar heb ik iOS8 niet voor nodig en de foto app in iOS7 is wat stabieler.

Als vrolijke noot: De geweldige journalisten op Radio 1 roepen al de hele middag dat heel iOS8 is teruggetrokken, die begrijpen niet dat het om een update gaat.

Carol Dohmen
Lezer
Carol Dohmen

Mijn I pad 2 heeft het loodje gelegd tijdens de update. Hij maakt zelfs geen contact meer met de Apple server, dus contact maken via I tunes is onmogelijk. Wat nu?? De I store heft de handen..

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Beste Carol, vervelend! Je zou kunnen proberen de iPad te herstellen via de ‘DFU modus’: http://computertotaal.nl/apple/tip-zo-zet-je-een-iphone-ipad-in-herstelmodus-54109