Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo ziet de nieuwe gamedienst Apple Arcade eruit

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Arcade release


Lees verder na de advertentie

In maart kondigde Apple iets nieuws aan: Apple Arcade. Met deze gamedienst – beschikbaar in het najaar – krijgen gebruikers voor een vast bedrag per maand toegang tot ongeveer honderd betaalde games. Inmiddels is er meer bekend over de abonnementsdienst.

Testprogramma

Apple biedt Apple Arcade alvast intern aan, in een testprogramma voor medewerkers. Ontwikkelaar Guilherme Rambo van 9to5Mac slaagde erin om toegang krijgen tot het testprogramma, waardoor we alvast wat meer weten. Voor 0,49 dollar per maand krijgen de medewerkers van Apple toegang tot Apple Arcade, met eerst een gratis proefperiode. Tot de lancering van iOS 13 krijgen ze de mogelijkheid om Apple Arcade te testen.

Wanneer je Apple Arcade voor het eerst in de App Store opent, verschijnt er een grote knop om de dienst één maand gratis uit te proberen. Daarna betaal je een vast bedrag per maand. Dat is waarschijnlijk niet die 0,49 dollar waar we het eerder over hadden; dit lijkt een tijdelijke prijs voor de testperiode. Het is nog niet bekend wat Apple Arcade straks kost.

Na het abonneren kan het gamen beginnen. Dit gaat zoals je dat nu ook gewend bent in de App Store. Een klik op een spel laat je allerlei informatie zien, zoals een beschrijving, de categorie, leeftijdsclassificatie en meer. Een spel installeren doe je met de ‘Download’-knop.

Apple Arcade release


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Spellen die op dit moment worden uitgelicht zijn Hot Lava, Down in Bermuda, Way of the Turtle, Sneaky Sasquatch en meer. Eerder schreven we al over de 31 games die zeker in Apple Arcade verschijnen. Bij de lancering heb je in ieder geval toegang tot 100 games – waarvan een deel exclusief is ontwikkeld voor Apple Arcade. Dit aantal games blijft groeien. Ze werken allemaal volledig offline en het mooiste: er zijn géén in-app aankopen. Mogelijk is de Apple Arcade release tijdens de lancering van iOS 13, medio september.

Aan Apple Arcade doen een hoop grote game-ontwikkelaars mee. Game-reuzen als Konami en Sega zitten hier bijvoorbeeld tussen, en ook de maker van The Sims (Will Wright) maakt games. Meer over de abonnementsdienst lees je in het Apple Arcade dossier.

Bron: 9to5Mac.