Terug naar Uitbuiting bij productie iPhone X: ‘Onze school dwingt ons’ 
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Uitbuiting bij productie iPhone X: ‘Onze school dwingt ons’ 

Door Koen van Ekeren22 november 2017 15:522 min. leestijd0

Foxconn, een belangrijke leverancier van Apple, staat onder vuur. Volgens The Financial Times werkten 3.000 middelbare scholieren 11 uur per dag aan de productie van de iPhone X; veel langer dan is toegestaan.

uitbuiting bij productie iPhone

Uitbuiting bij productie iPhone X

Met de duizenden studenten wilde Foxconn de productie van de iPhone X, die een flinke vertraging heeft opgelopen, versnellen. De scholieren, grotendeels tussen de 17 en 19 jaar oud, werkten regelmatig dagen van 11 uur, wat in de strijd is met de Chinese arbeidswetgeving voor stagiares.

Volgens het artikel worden de scholieren door de lokale overheid naar Foxconn geleid.’We worden door onze school gedwongen om hier te werken’, vertelt een student, die ervoor moest zorgen dat 1200 (!) iPhone X-camera’s per dag werden samengesteld. ‘Dit werk heeft niets te maken met onze studies.’

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Verklaring Apple

Zowel Apple als Foxconn was op de hoogte van de uitbuiting bij productie iPhone X. Beide bedrijven stellen dat ze al onderzoek deden naar de kwestie. ‘We weten dat de studenten vrijwillig hebben gewerkt’, stelt Apple in een verklaring. ‘Ze werden daarvoor ook gecompenseerd, maar ze hadden nooit mogen overwerken.’

Toen de tech-gigant ontdekte dat sommige studenten overuren maakten, ondernam Apple actie. ‘Er is een team van specialisten aanwezig. Samen met het management zorgen ze dat de juiste normen worden nageleefd.

Vertraging

Sinds een paar weken is de iPhone X verkrijgbaar, maar het was bijzonder lastig om er meteen een te hebben. Door problemen met de productie – die vermoedelijk vooral ontstond door de TrueDepth-camera – liep de productie vertraging op. De meeste kopers hadden te maken met een wachttijd van zo’n vijf tot zes weken.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar