Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

CES: deze bedenkelijke iPhone-gadget maakt ons pissig

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
U-scan Withings


Lees verder na de advertentie

De CES-beurs in Las Vegas is altijd een plek waar de nieuwste en meest innovatieve gadgets te zien zijn. Maar soms zijn er ook technische snufjes die we liever door het toilet spoelen. De U-Scan van Withings bijvoorbeeld.

U-scan Withings

De U-Scan is een toiletcomputer van 500 euro voor je plas. Het apparaatje hang je aan de zijkant van je toilet – net zoals je bij een toiletblok doet – en hij analyseert wat erover heen wordt gestraald. De metingen synchroniseert hij met een iPhone-app. Dat gebeurt hands-free. Gelukkig maar.

Leeg je je blaas, dan detecteert een sensor van het schijfvormige apparaat de aanwezigheid van urine. Vervolgens wordt een pompje geactiveerd die een kleine hoeveelheid in het apparaatje laat trekken. Daar wordt je urine intern geanalyseerd door cartridges die gezondheidsmetingen doen.

De U-Scan kan urine langs meerdere verwisselbare cartridges leiden om verschillende metingen uit te voeren. Wanneer de meting is voltooid, wordt de urine afgevoerd. Volgens Withing reinig je de U-Scan door het toilet door te spoelen, dus vergeet niet om die grote knop boven het toilet af en toe in te drukken.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

https://www.youtube.com/watch?v=mwued-fQG0w

Vertel je gasten dat ze er ook overheen mogen plassen, want Withings zegt dat de U-Scan door meerdere mensen kan worden gebruikt. Er is namelijk een Stream ID-functie (ja, zo heet het echt), waarbij de U-Scan meerdere variabelen meet om de urinestraal van een individuele gebruiker te identificeren. Hierbij wordt er gekeken naar de beweging en afstand van de straal.

U-Scan wordt als eerste in Europa gelanceerd, met twee cartridges. De Cycle Sync geeft vrouwen inzicht in hun menstruatiecyclus. Ook worden de ovulatie, hydratatieniveau en voedingsniveau bijgehouden. De andere cartridge is de Nutri Balance. Die analyseert de pH-waarde en inspecteert de hoeveelheden vitamine C en ketonen.

De toilet-gadget voor je iPhone komt in het tweede kwartaal van 2023 uit en kost 499,95 euro. Je krijgt dan de lezer en één cartridge. Wij denken dat we deze streamingdienst maar even straal negeren.