Terug naar Twitter nieuw in Van Dale, maar niet in dure app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Twitter nieuw in Van Dale, maar niet in dure app

Door Laura Grootaarts5 oktober 2015 20:112 min. leestijd0

Morgen verschijnt er een nieuwe versie van de Van Dale. De vorige versie dateert van 2005, dus het werd inmiddels wel weer eens tijd voor een statusupdate. In het bekendste woordenboek van het Nederlands taalgebied verschijnen maar liefst 18.000 nieuwe woorden.

Van Dale-app

Social media leveren nieuwe woorden op

Als er iets wezenlijk verandert in de maatschappij, dan is dat vaak duidelijk terug te zien in een nieuwe editie van de Van Dale. Het is dus geen verrassing dat de nieuwe versie nokkievol staat met woorden die met social media te maken hebben, zoals twitteren, profielfoto en natuurlijk selfie. Andere leuke nieuwkomers? Wat dacht je van naamglossy, zelfscankassa en creatief omgaan met de feiten?

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Geen update voor de Van Dale-app

Heb je de Van Dale als app op je iPhone, iPad of iPod touch? Je weet wel, die app waarvoor je bijna tachtig euro van je iTunes-tegoed opofferde? Verwacht geen pushnotificatie van de app, want helaas: er komt geen update. In de App Store geeft Van Dale aan dat de nieuwe editie van het woordenboek verschijnt als aparte app die je opnieuw moet kopen. Wel krijg je als bezitter van de huidige app een korting tot maximaal 75%.

Vinden we niet leuk

Als voorlopers van de apenstaartgeneratie worden we hier niet gelukkig van. Natuurlijk, als je de papieren versie van de Van Dale hebt, krijg je ook geen nieuw setje pagina’s nagestuurd.

Maar lieve Van Dale, een beetje buiten de doos denken was in dit geval zo mooi geweest. Want het gave van zo’n app is juist dat je hem kunt updaten. En zeker bij zo’n dure app verwacht je dat die service er is. Had dan de content op zijn minst beschikbaar gesteld als in-app aankoop.

Het is maar goed dat Facebook binnenkort met een ‘Vind ik niet leuk’- knop op de proppen komt: dit liken we niet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar